Χάθηκε η μπάλα στην κόντρα για τον πόλεμο UEFA-ισχυρών ομάδων

Γράφει ο Βαγγέλης Σαρακινός

Τσίπρας και Μητσοτάκης πήραν σήμερα θέση στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην UEFA και την FIFA από τη μία και δώδεκα πλούσιες ευρωπαϊκές ομάδες από την άλλη, οι οποίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα κλειστή λίγκα ποδοσφαίρου. Στη συνέχεια όμως, χάθηκε η μπάλα με τη ΝΔ να “στενομαρκάρει” τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι με το οποίο, στην ουσία του, συμφωνεί και ο πρόεδρος της.

Το θέμα είναι σοβαρό και έχει πάρει ήδη πολιτικές διαστάσεις στην Ευρώπη με τον Μακρόν να δηλώνει ικανοποιημένος που γαλλικές ομάδες δεν μετέχουν σε αυτήν την κίνηση και τον Μπόρις Τζόνσον να απειλεί με νόμο που θα απαγορεύει στις ομάδες του “νησιού” να ενταχθούν στην European Super League (ESL). Στόχος βέβαια των δώδεκα συλλόγων είναι ο έλεγχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κυρίως το χρήμα που κινείται γύρω από αυτό, το οποίο δεν είναι λίγο.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κίνηση των δώδεκα ευρωπαϊκών συλλόγων ως «επιβεβαίωση της αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος», μιας αρχής που, κατά τον ίδιο, διέπει «κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου».
Η μπάλα και η πάλη των τάξεων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε επίσης ότι πρόκειται για την ίδια αρχή που «η επικράτησή της με τις πατέντες και τα “παιχνίδια” των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους …που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια …που καταστρέφει το περιβάλλον, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει». Σημείωσε τέλος ότι πρόκειται για μία αρχή «που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών» και που πρέπει να αλλάξει. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.