Όργια στην πιλoτή

Όποτε κυβερνήσεις αποφασίζουν, διατάσσουν και απειλούν, είθισται η δραματική σοβαρότητά τους ταχέως να εκφυλίζεται σε φάρσα.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στις 24 Οκτωβρίου 2020 η κυβέρνηση μας έβαλε φίμωτρο. Επέβαλε τη γενική χρήση μάσκας – σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Διάφορα ΜΜΕ καλοδέχτηκαν το μέτρο, όπως καλοδέχονται όλα τα μέτρα, διότι «φιμώθηκαν» με μετρητά από πετσολίστες και άλλα καλούδια, που σχεδόν πάντοτε πείθουν τους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι από καιρό να πειστούν.

Μία από τις πολλές εντολές του «Μωυσέως» Μητσοτάκη προς τον λαό ήταν: «Στις πιλοτές πολυκατοικιών, δηλαδή σε έναν χώρο κοινόχρηστο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό. Μάλιστα, ακόμα και ένα άτομο να βρίσκεται στο σημείο, θα πρέπει να φοράει μάσκα».

Η εικόνα είναι αναμφίβολα ποιητική και μπορεί εύκολα να αποτελέσει μια σπουδαία, γεμάτη νόημα και συμβολισμούς σκηνή σε ταινία ποιότητος – καλή ώρα, σαν του μακαρίτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Ενας μοναχικός και φανατικός, αληθινός ζηλωτής του υπαρκτού μητσοτακισμού παίρνει ένα σκαμπό, μια πλαστική καρέκλα (ή και βαριά Τσέστερφιλντ πολυθρόνα, αν είναι μερακλής) και την απιθώνει στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Θρονιάζεται σαν βασιλιάς και φοράει τη μάσκα του για να κάνει μια βουβή, αλλά εμφανή, κραυγαλέα δήλωση νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση και εμπιστοσύνης προς τις αποφάσεις του στρατηγού τσέπης Χαρδαλιά και του πάντα ευσυγκίνητου ιεροψάλτου, λοιμωξιολόγου Τσιόδρα. Επίσης ποιητική και με τον τρόπο της ρομαντική και ανθρώπινη είναι η εικόνα νομιμόφρονος οπαδού του υπαρκτού μητσοτακισμού που βαδίζει μόνος του σε δάσος φορώντας τη μάσκα του, ενώ μοναδική συντροφιά του είναι ο φρέσκος αήρ, που χαϊδεύει την κάρα του, ανακατεύει τα καλοχτενισμένα μαλλιά του και φέρνει στα ώτα του την κραυγή ενός πεινασμένου λύγκα κι ενός τσακαλιού, που κάνει ερωτικό κάλεσμα. Μόνος στο πουθενά, με μάσκα!

Κι εκεί που ο υπαρκτός μητσοτακισμός φαινόταν ότι έτεινε προς την πλευρά του ατσάλινου σοβιετικού μοντέλου αλλά και του σουρεαλισμού, πάνε οι ατίθασοι νέοι και παρτάρουν στην Κυψέλη και ζευγαρώνουν ανενδοίαστα στις πιλοτές των πολυκατοικιών! Αίσχος! Γιατί δεν παραδειγματίζονται από τον πρωθυπουργό, να πάνε όμορφα κι ωραία με τις συνοδείες τους να φάνε εκλεκτούς μεζέδες με μεγάλη παρέα στη λατρεμένη Ικαρία; Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.