Οταν ο Δισκοβόλος συνάντησε τον κούνελο του Πατούλη

Πασχαλινή διακόσμηση στην Αθήνα από την Περιφέρεια -Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Συνεχίζονται οι επικρίσεις στα social media για την κακόγουστη πασχαλινή διακόσμηση της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με τεράστιους κούνελους που βρίσκονται στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Όποιος περάσει από το Καλλιμάρμαρο θα δει, για παράδειγμα, έναν λαγό με μαύρο σακάκι και κόκκινο παπιγιόν να κρατά στο χέρι ταμπέλα «Περιφέρεια Αττικής», δίπλα από ένα μεγάλο κόκκινο αυγό που εύχεται «Καλό Πάσχα». Πρόκειται για μια ευμεγέθη, κιτσάτη κατασκευή, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορικότητα του γύρω χώρου, αλλά και με τα έργα τέχνης που κοσμούν τον κήπο του Ζαππείου.

Αυτός είναι ο πασχαλινός κούνελος της Περιφέρειας Αττικής στο Καλλιμάρμαρο:

Ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Κονταρίνη αποτύπωσε, μάλιστα, δίπλα-δίπλα τον Δοσκοβόλο, το γλυπτό που βρίσκεται απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, και τον πασχαλινό κούνελο της Περιφέρειας Αττικής, δείχνοντας την αδιανόητη και κακόγουστη συνύπαρξη. Ο Δισκοβόλος είναι ένα έργο τέχνης, με το οποίο ο γλύπτης Κωνσταντίνος Δημητριάδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο γλυπτικής, το 1924, στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων.

Οι πασχαλινές επιλογές της Περιφέρειας, που ασφαλώς αντικατοπτρίζουν την αισθητική του αιρετού άρχοντα Γιώργου Πατούλη, συνεχίζουν να τυγχάνουν αποδοκιμασίας που φτάνει στα όρια της χλεύης. Πηγή: iefimerida.gr

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.