Μαγιορκίνης: Δεν υπάρχει ούτε ελληνική ούτε αθηναϊκή μετάλλαξη, είναι νιγηριανή

«Βλέπουμε ότι αυξάνεται η συχνότητά της έχει τεθεί υπό μελέτη»

Σε διευκρίνισες αναφορικά με τα όσα ακούγονται για την αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού που έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους της πρωτεύουσας προέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Τρίτη (18/5) ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «το βάπτισμα της αθηναϊκής μετάλλαξης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία». «Οι μεταλλάξεις παίρνουν το όνομά τους κυρίως από το πρώτο μέρος που απομονώθηκαν και η συγκεκριμένη απομονώθηκε στη Νιγηρία και μάλιστα πριν από τον Φεβρουάριο» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας «δεν υπάρχει ούτε ελληνική ούτε αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού, δεν θα υιοθετηθεί από την επιστημονική κοινότητα».
«Βλέπουμε ότι αυξάνεται η συχνότητά της έχει τεθεί υπό μελέτη»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σημείωσε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει τεθεί υπό μελέτη, «γιατί βλέπουμε ότι αυξάνεται η συχνότητά της, δηλαδή βλέπουμε περισσότερα κρούσματα από ότι συνήθως, ωστόσο αυτό το έχουμε δει και με άλλες μεταλλάξεις. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αποδεικνύεται αυξημένη μετάδοση. Για παράδειγμα, η νοτιοαφρικάνικη ενώ στην αρχή φαινόταν ότι ήταν έτσι, δεν το είδαμε. Δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχει μπει σε πολλές χώρες».

Πόσα κρούσματα έχουν καταγραφεί με αυτή την μετάλλαξη

«Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τη μετάλλαξη αυτή είναι περίπου 1.000, ωστόσο δεν είναι τυχαία η δειγματοληψία, αλλά στοχευμένη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» δήλωσε.

«Μέχρι στιγμής οι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί κι έχουν μολυνθεί, τα έχουν πάει καλά, παρόλο που οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.