Οικτρή παραδοχή Συρίγου για τη Θράκη

Ο υφυπουργός Παιδείας παραδέχτηκε την ύπαρξη δικτύων τουρκοπρακτόρων, αλλά ποντάρει στο γεγονός της έριδας γκιουλενιστών – Ερντογάν.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Xθες το πρωί στον Σκάι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, συζητώντας για τα Ελληνοτουρκικά, απάντησε στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δ. Οικονόμου για τα παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η Τουρκία στη Θράκη με τα ακόλουθα: «Προσπαθεί να κινηθεί (σ.σ.: ο Ερντογάν) στη Θράκη. Στη Θράκη όμως έχει συμβεί το εξής: λόγω του κινήματος Γκιουλέν, το οποίο έχει χτυπηθεί άγρια σ’ όλη την υπόλοιπη περιοχή, και λόγω του ότι στη Θράκη υπήρχαν άνθρωποι γκιουλενιστές, αυτή τη στιγμή όλα τα δίκτυα που είχαν φτιαχτεί επί χρόνια είναι “παγωμένα”, διότι δεν ξέρουν ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας σε περίπτωση που θα έρθουν σε επαφή μαζί τους!»

Σε ελεύθερη απόδοση, τα παραπάνω σημαίνουν ότι υπάρχουν δίκτυα Τούρκων πρακτόρων στη Θράκη, αλλά εμείς τα θεωρούμε «παγωμένα», διότι πολλοί εκ των τουρκοπρακτόρων είναι γκιουλενιστές (οπαδοί του πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που τώρα ζει στις ΗΠΑ) και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας μπορεί να αποφεύγουν να τους συναντήσουν, μην τυχόν και παρεξηγηθεί ο Ερντογάν! Είμεθα, δηλαδή, ένας παιδότοπος πρακτόρων, αλλά η Θράκη αυτή τη στιγμή ίσως δεν εξυπηρετεί απόλυτα τα τουρκικά πρακτοριλίκια λόγω της κόντρας Γκιουλέν – Ερντογάν.

Αυτή η οικτρή παραδοχή του κ. Συρίγου αναμφίβολα προκαλεί ένα συναίσθημα αποκαρδίωσης. Είναι δυνατόν ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί σαν τηλεθεατής το… ντέρμπι Ερντογάν – Γκιουλέν στη Θράκη μας; Κι όμως είναι. Επίσης, πέρα από την αποκαρδίωση, προκαλεί κι απορίες η παραδοχή του κ. Συρίγου: Ο Ερντογάν θέλει το κεφάλι του Γκιουλέν στο πανέρι, διότι τον θεωρεί πράκτορα της CIA κι ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Έχει δίκιο στην υποψία του ή όχι; Αν έχει άδικο, τότε οι γκιουλενιστές παραμένουν νομιμόφρονες στην Τουρκία. Αν έχει δίκιο, τότε οι γκιουλενιστές δουλεύουν για τη CIA.

Η κυβέρνηση και ο κ. Συρίγος τι κάνουν για όλα τούτα; Έχουν βάλει κάναν άνθρωπο να δουλέψει για την Ελλάδα στην περιοχή ή έχουν ποντάρει τα ρέστα του κράτους στην κόντρα Ερντογάν και Γκιουλέν;

Πάλι περιμένουμε από τρίτους (και σ’ αυτή την περίπτωση από τους ίδιους τους εχθρούς μας) τη… σωτηρία; Πηγή

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΘΡΑΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Οικτρή παραδοχή Συρίγου για τη Θράκη

  1. Ο/Η Δημήτριος Άναστασιάδης λέει:

    Όλίγον τι περίεργα αύτά καί μάλιστα άνεξήγητα όσον άφορά τόν Κύριο Συρίγο. Κρίμα!…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.