Η Γκρέτα τσαντίστηκε: «Αν δεν αλλάξουμε την γ@#ήσαμε»(Βίντεο)

Μας καλεί να σκεφτούμε «τα συναισθήματα των ψαριών»

Με ένα νέο κεφάλαιο από το ευαγγέλιο της Γαίας επέστρεψε η ιέρεια Γκρέτα.

Η έναρξη του θερινού box office είθισται να σηματοδοτεί την πρεμιέρα των καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ. Έτσι δεν είναι σύμπτωση πως η φετινή θερινή περίοδος ξεκινά με το εντυπωσιακό comeback της αγαπημένης μας προφήτισσας της κλιματοφοβίας, Γκρέτα Θούνμπεργκ.

Η έφηβη ακτιβίστρια πέρασε στη δεύτερη φάση του προσκυνήματος της στην Γαία εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά κλιματικών δράσεων, μικρά ενημερωτικά βίντεο τα οποία πολύ πιθανόν οι επόμενες γενεές να τα θεωρούν κλιματική σάτιρα.

Στο τελευταίο της καθόλου cringe και χειραγωγικό βίντεο, διάρκειας 5 λεπτών, εκτός του συνήθους ρεπερτορίου της, καλεί δηλαδή όλο τον κόσμο να γυρίσει πίσω στην εποχή των σπηλαίων αλλάξει τον τρόπο ζωής του γιατί αλλιώς η καταστροφή είναι αναπόφευκτη, κάνει αναφορά και για τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις σκέψεις των…ψαριών ενώ δεν διστάζει ακόμα και να… βρίσει!

Στο βίντεο της η Γκρέτα, καταφέρνει να συνδέσει αρκετά από τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν με την σίγουρη πλανητική καταστροφή, τις ασθένειες, την παγκόσμια έλλειψη τροφής και τα συναισθήματα της… μαρίδας.

«Όλα αυτά καταλήγουν στο πως φερόμαστε στη φύση καθώς ξεχνάμε πως είμαστε μέρος της […] Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν πεθάνει από την COVID-19, την Zika, την Ebola, την Γρίπη των Χοίρων, την ασθένεια των Τρελών Αγελάδων, τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, την SARS και το AIDS. Ένα ποσοστό 75% των νέων ασθενειών προέρχεται από τα ζώα […] (σ.Crew και ένα ποσοστό από την Κίνα) Κάθε χρόνο σκοτώνουμε παραπάνω από 60 δισεκατομμύρια ζώα, χωρίς να μετράω τα ψάρια των οποίων τις ζωές μετράμε με το κιλό. Αναλογίζεστε καθόλου τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους;», αναφέρει μεταξύ άλλων η δεσποινίδα Γκρέτα το βίντεο, για να καταλήξει «Αν συνεχίσουμε έτσι, θα ξεμείνουμε από γη και τροφή. Αν όμως αλλάξουμε σε μια διατροφή με βάση τα φυτά, θα εξοικονομήσουμε τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Θα μπορούμε να τρεφόμαστε έχοντας ανάγκη όλο και λιγότερη γη και η φύση θα μπορέσει να ανανήψει.»

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην αρχή του βίντεο καθώς η αθώα Γκρέτα, σε μια στιγμή που είμαστε εντελώς βέβαιοι πως δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση meme, θέλοντας να σοκάρει τον θεατή προκειμένου να μείνει προσηλωμένος στο βίντεο, αναφέρει πως “αν δεν αλλάξουμε, θα γ@#ηθούμε”, αγνοώντας το καημένο το κορίτσι το γεγονός πως όχι μόνο η ανθρωπότητα ζει στην περίοδο της αναζήτησης του επόμενου οργίου αλλά πως και τυχαίνει διανύουμε και τον μήνα της υπερηφάνειας, μήνας που το γ@#ησι είναι όχι απλά ζητούμενο, αλλά και επιδοτούμενο από κρατικούς φορείς. Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.