Ζάεφ: «Για ολόκληρο τον κόσμο είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά»!

«Σε θέματα ταυτότητας δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».

Επιμένει να προκαλεί ο Ζάεφ, την ώρα που λίγες ημέρες νωρίτερα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα με αφορμή το tweet περί «Μακεδονίας» που ανέβασε στον λογαριασμό του, με φόντο την παρουσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων στο Euro.

«Σήμερα είμαστε η Βόρεια Μακεδονία για ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν “μακεδονικά” για ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE Ανέ Λασκόσκα. Νωρίτερα η Λασκόσκα τον κατηγόρησε πως ουσιαστικά ζήτησε «συγγνώμη» από την Ελλάδα, μετά την αντίδρασή της στο θέμα συμμετοχής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ως «Μακεδονία» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Αναφερόμενος στις διατάξεις της προδοτικής, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια, Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε πως έχει γίνει λάθος με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καλώντας τη βουλευτή του VMRO-DPMNE να μην ανησυχεί για τη εθνική ταυτότητά, γιατί η χώρα δεν αποκαλείται FYROM στο εξωτερικό όπως παλαιότερα. «Δεν επιτρέπεται το επίθετο “μακεδονική” από τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ονομασία με τη Βόρεια Μακεδονία αναφέρεται σε κρατικούς θεσμούς, και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FF«M») δεν αποτελεί τέτοιον θεσμό», δήλωσε η Λασκόσκα, κατηγορώντας τον Ζάεφ πως διαπραγματεύεται τη «μακεδονική» ταυτότητα στο εξωτερικό. «Πόσο θα τραβήξει η ταπείνωση του “μακεδονικού” λαού;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας στις επιθέσεις του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, ο πρωθυπουργός Ζάεφ απάντησε: «Είπα αυτό που είπα δημόσια. Διαπραγματεύτηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει μετατραπεί σε νόμο και ξέρω ακριβώς ποιες είναι οι διατάξεις. Εσείς η ίδια είπατε ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν θεωρείται ως επίθετο. Και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, όταν αναφερόμαστε σε ποδόσφαιρο, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στη Βόρεια Μακεδονία».

Η μακεδονική ταυτότητα είναι συγκεκριμένη

Και πρόσθεσε: «Ναι, η μακεδονική ταυτότητα είναι συγκεκριμένη. Σήμερα για τους Έλληνες πολιτικούς δεν υπάρχουν διλήμματα όταν χρησιμοποιείται το Βόρεια, όπως Μακεδόνας ή Μακεδόνες. Ήμασταν FYROM για ολόκληρο τον κόσμο, μόνο στο εσωτερικό λέγαμε Δημοκρατία της Μακεδονίας. Σήμερα είμαστε η Βόρεια Μακεδονία για ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά για ολόκληρο τον κόσμο. Σε θέματα ταυτότητας δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως από την ερχόμενη Πέμπτη θα αρχίσει η σταδιακή έκδοση των νέων διαβατηρίων στα Σκόπια με την ένδειξη «Βόρεια Μακεδονία», σύμφωνα με τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας και βάσει όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης, κάνοντας γνωστό πως η μεταφορά δεδομένων στο νέο σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πηγή

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Ζάεφ: «Για ολόκληρο τον κόσμο είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονικά»!

  1. Ο/Η Xasan Ali λέει:

    Καλά ξεχνά ο κύριος ότι όλοι οι γείτονες του ουσιαστικά δεν τον αναγνωρίζουν; Ούτε οι Σέρβοι ούτε οι Βούλγαροι μα προπαντός που 1/3 της «Βόρειας Μακεδονίας» δηλώνουν Αλβανοί! Έλεος πια αυτός ο εθνικισμός των Σκοπιανών! Το πολύ πολύ να ονομαζόντουσαν με το πραγματικό τους όνομα ΒΑΡΔΑΣΚΑ! Ακόμη και ο πρώτος πρόεδρος τους δέχτηκε ασμένως, τον προσδιορισμό Σλαβομακεδόνες…. Τα σχόλια περιττεύουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.