Αθηνά Λινού: Πρόσφυγες και μετανάστες να εμβολιαστούν άνευ όρων

Intime/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Επιβεβλημένη είναι η ανάγκη να εμβολιαστούν «άνευ όρων» μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρας μας όπως τόνισε η καθηγήτρια, Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ανά την επικράτεια, η κ. Λινού επεσήμανε ότι, «άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, συχνά και υπό άθλιες συνθήκες, πρέπει, έχουν ή δεν έχουν χαρτιά, να εμβολιαστούν άνευ όρων, ιδίως καθώς έχουμε πολλούς μετανάστες που απασχολούνται και στον τουρισμό».

«Χρειάζεται έντονη εξειδικευμένη επικοινωνιακή προσπάθεια για να πειστούν όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, να δούμε γιατί φοβούνται και να υπάρχει μήνυμα για αυτούς.

Να δούμε ποια είναι τα ερωτήματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Το θέμα είναι και ποιος πρέπει να το πει αυτό: μπορεί να είναι ο παπάς του χωριού, ο πολιτικός αρχηγός ή ο επικεφαλής μιας οργάνωσης», επεσήμανε η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους ανθρώπους στο σπίτι, που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Όπως είπε, σύμμαχος στην αντιμετώπιση του περιορισμού της πανδημίας είναι το καλοκαίρι, καθώς «η ακτινοβολία διευκολύνει να απενεργοποιηθεί πιο γρήγορα ο ιός, ενώ ο καιρός μας προδιαθέτει να είμαστε περισσότερο έξω που βοηθά στην μη μετάδοση του κορωνοϊού». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.