Η Κύπρος όχι μόνο “κείται μακράν” αλλά και δεν μας πολυενδιαφέρει…

Γράφει ο Θέμης Τζήμας

Μερικές δηλώσεις σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου και να αναρωτιέσαι αν στην έρμη την πατρίδα μας υπάρχει πάτος στην κατρακύλα εν γένει και σε ό,τι αφορά τα -μάλλον κάποτε- εθνικά θέματα ειδικότερα. Όπως γνωρίζουμε πια ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφού διαπίστωσε ότι μπορεί να υφαρπάζει ανεμπόδιστος τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αφού άκουσε τον Κύπριο πρόεδρο να διαλαλεί ότι ουδέποτε θα σηκώσει όπλα κατά της Τουρκίας (για να μην εξαφανιστεί ο Ελληνισμός από το νησί τάχα), προέβη σε επέκταση του Αττίλα και στο έδαφος, με την αλλαγή του καθεστώτος της περιοχής Αμμοχώστου.

Πρόκειται για μια βίαιη επέκταση του Αττίλα, χωρίς την χρήση όπλων, αφού ουδείς αντιστέκεται πλέον, από Κύπρο και Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος διάδοχος του πρωθυπουργού λοιπόν, μια μέρα μετά στις 21-07, πήγε στην Κύπρο για συναντήσεις και από εκεί προέβη σε δηλώσεις. Σε δηλώσεις οι οποίες αν υπήρχε στοιχειωδώς σοβαρή αντιπολίτευση, το λιγότερο θα του είχαν δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα, όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στην κυβέρνηση που υπηρετεί.

Διεκήρυξε τα εξής καταπληκτικά: «Η τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η απάντηση μας θα βασίζεται όπως πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες που μας διέπουν».

Πολύ ωραία! Ποια λοιπόν θα είναι η απάντηση; Διότι στην κατοχή εδάφους κυρίαρχου κράτους και δη στην επέκτασή της, η πρωταρχική απάντηση είναι η νόμιμη άμυνα του θιγομένου κράτους και η βοήθεια προς αυτό από όλη την διεθνή κοινότητα, κυρίως δε από κράτη-μέλη τα οποία υποχρεώνονται να εγγυώνται την κυριαρχία του ως άνω κράτους.

Τι θα πράξει η Ελλάδα;

Τι θα πράξει λοιπόν στο επίπεδο αυτό η Ελλάδα με την Κύπρο; Θα αντιταχθεί ενόπλως; Θα αναβιώσει τουλάχιστον το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου; Θα συνδράμει στον επανεξοπλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας; Διότι και να μας συγχωρούν οι κύριοι υπουργοί, ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων συνιστά επί της ουσίας από μη-απάντηση, έως και παθητική αποδοχή. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.