Κύπρος: Η χαμένη τιμή του Ελληνισμού

Γράφει ο Γιώργος Παπασίμος

Σαράντα επτά χρόνια από τη μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, όχι μόνο παραμένουν αναλλοίωτες οι οδυνηρές συνέπειες της παράνομης τουρκικής κατοχής στο βόρειο τμήμα του νησιού, αλλά αυτές πλέον επιδεινώνονται και τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμης διχοτομικής πραγματικότητας.

Η πρόσφατη φιέστα Ερντογάν, ανήμερα της μαύρης επετείου, οι συνεχείς δηλώσεις αυτού και του Τατάρ για δύο ανεξάρτητα κράτη (πρόταση που είχε κατατεθεί στη πρόσφατη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη) και το θρασύτατο άνοιγμα των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, κατά βάναυση παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταδεικνύουν την δραματική κατάσταση στο Κυπριακό.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν βαθύτατο προβληματισμό για το παρόν και μέλλον του ελληνισμού στη περιοχή, αφού σε αντίθεση με τις ανιστόρητες και εθνικά επικίνδυνες αντιλήψεις «Η Κύπρος κείται μακράν» που κυριαρχούν στο πολιτικό σύστημα της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η μοίρα και το μέλλον του Ελληνισμού διέρχεται από τη Κύπρο, που αποτελεί ένα εκ των σημαντικών γεωπολιτικών πυλώνων για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξ’ ου η πάγια βρετανική πολιτική για διατήρηση των βάσεων της στο νησί, μέσω του δόγματος διαίρει και βασίλευε, αλλά και η τουρκική στρατηγική για διατήρηση και νομιμοποίηση της κατοχής του βορείου τμήματος, έναντι οποιοδήποτε κόστους. Και αυτό γιατί, τυχόν έλεγχος της Κύπρου από την Ελλάδα θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για αυτήν, αφού αυτή βρίσκεται γεωγραφικά στο μαλακό υπογάστριο της.
Ο κίνδυνος για νέους Αττίλες

Και όμως αυτό που αποτελεί στρατηγικό στόχο των αντιπάλων του Ελληνισμού, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κάτω από τις εξαρτησιακές σχέσεις και το φοβικό σύνδρομο, βρίσκεται στον αντίποδα καθόσον έχει πλήρως παραιτηθεί, όχι μόνο από το στόχο να ακυρώσει τα κατοχικά τετελεσμένα, αλλά ούτε καν να θέτει φραγμούς σε νέους Αττίλες στο νησί. Η τραυματική αυτή κατάσταση στη Μεγαλόνησο αποτελεί χωρίς αμφιβολία τη χαμένη τιμή του Ελληνισμού, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια άρσης αυτού του διαβρωτικού αδιεξόδου. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.