Δικηγόροι, αστυνομικοί και συμβολαιογράφοι «βάφτιζαν» Έλληνες δεκάδες λαθρομετανάστες

6.000€ το κεφάλι! Έδιναν σε λαθρομετανάστες πλαστά έγγραφα για κάθε χρήση

Γνωστά ονόματα του νομικού κόσμου της χώρας και αστυνομικοί ήταν τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε τουλάχιστον από το 2016 έως και το 2019 στην Αθήνα, καταρτίζοντας εικονικές συμβολαιογραφικές πράξεις αναγνώρισης τέκνων και σύμφωνα συμβίωσης για λογαριασμό αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Με τα πλαστά έγγραφα στο χέρι, οι παράτυποι μετανάστες προέβαιναν σε παράνομες ελληνοποιήσεις και εξασφάλιζαν προνόμια και επιδόματα, παρόλο που τα αιτήματά τους είχαν απορριφθεί με τη νόμιμη οδό!

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται συνολικά 12 δικηγόροι, 12 συμβολαιογράφοι, καθώς επίσης τέσσερις αστυνομικοί και δύο υπάλληλοι Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι οποίοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, η οργάνωση που είχε ως βασικά μέλη έναν δικηγόρο και δύο συμβολαιογράφους, προέβαινε στη σύναψη εικονικών συμβολαιογραφικών πράξεων συμφώνων συμβίωσης και αναγνώρισης τέκνων, με σκοπό την παράνομη έκδοση βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής (μπλε βεβαίωση) σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα και το σχετικό αίτημά τους είχε απορριφθεί επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Με τον τρόπο αυτόν, οι αλλοδαποί αποκτούσαν τα δικαιώματα της απόκτησης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στη χώρα καταγωγής τους. Οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί εντοπίζονταν μέσω δικτύου συνεργατών του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου λάμβαναν οικονομικά ανταλλάγματα έως και 6.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση. Η συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων ΚΕΠ στο κύκλωμα προσδιορίζεται στη βεβαίωση γνησίου υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις.

Η σχετική δικογραφία με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, κατά περίπτωση, υποβλήθηκε από τους «Αδιάφθορους» στον εισαγγελέα και ακολούθως στον ανακριτή Διαφθοράς που ανέλαβε την κύρια ανάκριση. Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.