Προκαλούν οι τουρκαλάδες: Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι τουρκική

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανεβάζει την ένταση ξανά η Τουρκία μέσω δηλώσεων του Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά και του Ερσίν Τατάρ, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων για το κυπριακό.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε χαρακτηριστικά:

«47 χρόνια μετά έχει φανερωθεί το πολιτικό και στρατηγικό αποτέλεσμα της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974 και στον ορίζοντα εμφανίστηκε το Τουρκικό κράτος της Κύπρου. Έχει κλείσει κάθε δρόμος της επιστροφής. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατο το ενδεχόμενο να ιδρυθεί ένα ομοσπονδιακό κράτος στην Κύπρο. Όλοι πρέπει να αποδεχθούν πως στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη. Η άρνηση της αποδοχής αυτής της πραγματικότητας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους Τουρκοκύπριους.»

Τέλος, τόνισε πως «είναι ορθή η απόφαση του ανοίγματος της Αμμοχώστου και για μας θεωρούνται ως μη γενόμενες οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να εντάξουν την Κύπρο στην Ελλάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις, κατηγορώντας μάλιστα τους Ελληνοκύπριους πως «με την Κρήτη και τη Ρόδο θέλουν τη Μεγάλη Ελλάδα».

«Είναι ξεκάθαρο πως οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε όλη την Κύπρο. Μετά την Κρήτη και την Ρόδο θέλουν ως 13ο νησί να εντάξουν την Κύπρο στην Ελλάδα. Έχουν στήσει όλη τους την πολιτική για την Μεγάλη Ελλάδα. Πάνω σε αυτόν τον άξονα, όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία συνεταιρισμού, το ξέρουν και οι ΗΠΑ και οι Ε.Ε. Εμείς δεν πρέπει να βγούμε από τον ορθό δρόμο. Κι αυτός είναι τα δυο κράτη και η στήριξη της Τουρκίας.», είπε ο Τατάρ.

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.