Σκόπια: Ειρωνείες… για τα διαβατήρια με το όνομα «Μακεδονία» σε κυβερνητικό βίντεο

Διαβατήρια με το όνομα «Μακεδονία στο κυβερνητικό διαφημιστικό μήνυμαΔιαβατήρια με το όνομα «Μακεδονία στο κυβερνητικό διαφημιστικό μήνυμα

Το κυβερνητικό βίντεο προβάλλεται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την υποστήριξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαρκάζουν την απουσία του προσδιορισμού Βόρεια από την ονομασία «Μακεδονία» σε βίντεο που προβάλλεται από τις αρχές της χώρας για την υποστήριξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Η κυβερνητική καμπάνια

Ξεκίνησε χθες στη Βόρεια Μακεδονία η κυβερνητική καμπάνια «Εμβολιαστείτε», η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Υγείας Βένκο Φιλίπσε, στοχεύει στην επίτευξη της μαζικής ανοσοποίησης και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και όλων των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται δημόσια για τα εμβόλια κατά της Covid-19, έγραψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της γείτονος civilmedia.mk.

Δείτε το βίντεο της διαφημιστικής καμπάνιας που ανάρτησε ο Ζόραν Ζάεφ: (στο 0.21» φαίνονται τα διαβατήρια)

Ωστόσο, ορισμένοι παρατήρησαν ότι τα διαβατήρια που χρησιμοποιούνται στο διαφημιστικό βίντεο, έχουν την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς το Βόρεια.

Παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Και με αναρτήσεις τους αναρωτιούνται ειρωνικά εάν ο Ζάεφ παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σαρκάζουν, μάλιστα, κάνοντας έκκληση να καταγγελθεί η κυβέρνησή τους για την παραβίαση μιας διεθνούς συμφωνίας…

«Η Κυβέρνηση της χώρας μας, χρηματοδοτώντας το βίντεο για την καμπάνια # Εμβολιάστε, στο οποίο διακρίνεται το παλιό όνομα της χώρας, διέπραξε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των αρχών της Συμφωνίας των Πρεσπών, θέτοντας έτσι υπό αμφισβήτηση το πράσινο φως για την απόκτηση μιας ημερομηνίας για τον καθορισμό του σχεδίου διαπραγματευτικού πλαισίου για την έναρξη του πρώτου από τα τριάντα πέντε κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την πλήρη ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση;!» αναρωτιέται χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να κλείσει το πρακτορείο…

«Πού αναφέρεται αυτό; Το πρακτορείο που έφτιαξε το βίντεο πρέπει να κλείσει, ή τουλάχιστον ο καμεραμάν να απολυθεί» απαντάει άλλος χρήστης.

«Δεν έχει καμία σχέση με τον εικονολήπτη, το βίντεο πηγαίνει στο μοντάζ και μια σειρά από άλλα πράγματα πριν βγει στον αέρα» απαντάει άλλος. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.