Αναδεικνύεται η σημαντικότητα του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας

Η αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας, υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αν. Μακεδονία – Θράκη» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, και εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.

Το έργο ξεκίνησε στα τέλη του 2019 αρχές 2020, με τις εργασίες πεδίου, όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», η Δρ. Σοφία Γεωργιάδου, μόνιμη αρχαιολόγος του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων.

Η κα. Γεωργιάδου, δέχτηκε ευγενώς να μας κάνει μια μικρή ξενάγηση στο χώρο των ανασκαφών του έργου της αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Δράμας και να μας μιλήσει σχετικά με το έργο.

Όπως μας λέει μάλιστα, «στόχος ήταν η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ναού της Αγίας Σοφίας και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, είχε ήδη ξεκινήσει από την πρώτη φάση του έργου – στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 – η μερική αποκάλυψη ενός παλαιότερου ναού κατά τις εργασίες αποχωμάτωσης. Στη δεύτερη φάση που βρισκόμαστε τώρα, στόχος είναι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου». Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.