Βρασίδα, γίνε Τίνκερμπελ!

Τι σου ζητάνε, μωρέ; Να είσαι «διαφορετικός» σου ζητάνε. Ξεκίνα, λοιπόν!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει τον ακόλουθο τίτλο: «Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Το μακρινάρι αυτό των 12 λέξεων (μαζί με το ονοματεπώνυμο της υφυπουργού, οι λέξεις είναι 14) θυμίζει ισπανικό όνομα τύπου «Δον Καμίλο λος Λόμπος ντε Κολόμπος λος Τσαχπίνος Φαλιμέντος Αστα Βράστα Κολοκύθος».

Η κυρία Μιχαηλίδου, πέρα από το εντυπωσιακό του μήκους του… τίτλου της, έχει και εντυπωσιακές πρωτοβουλίες, που περνούν απαρατήρητες. Μίλησε στο 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας* για ελληνικές επιχειρήσεις. Η «διαφορετικότητα» στις ελληνικές επιχειρήσεις, για την οποία έγινε και ολόκληρο συνέδριο, δεν είναι αυτό το completely different (το εντελώς διαφορετικό) με το οποίο χαρακτήριζαν τα σατιρικά σκετσάκια τους οι Μόντι Πάιθον. Είναι να στελεχώνεται η επιχείρηση με άτομα «διαφορετικά».

Απαραίτητη διευκρίνιση! Κατά κύριο λόγο «διαφορετικοί» θεωρούνται οι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, τραβεστί, διεμφυλικοί, ουδετεροσεξουαλικοί κ.ά. (πρόσφατα έχουν ανακαλυφθεί καμιά εξηνταριά φύλα και προστίθενται διαρκώς κι άλλα στη λίστα).

Και είπε η κυρία Μιχαηλίδου στο συνέδριο της διαφορετικότητας: «Η κοινωνία μας έχει διανύσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση προς τη διαφορετικότητα. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της αποδοχής και έχουμε φτάσει στο στάδιο της αναγνώρισης του πλούτου που προσκομίζει η διαφορετικότητα στις κοινότητες των ανθρώπων. Δεν είναι πια στίγμα, είναι ζητούμενο. Είναι εργαλείο ανάπτυξης και ενίσχυσης της κοινωνίας».

Κοντολογίς, αν θέλεις να είσαι σωστός, δεν αρκεί να συμβιώνεις άνετα, ανέφελα, ειρηνικά και δημιουργικά με τα 63 φύλα της διαφορετικότητας – κάτι που ήδη κάνεις χωρίς να σ’ το υποδείξει το κράτος. Πρέπει να είσαι «διαφορετικός». Το λέει ξεκάθαρα η υφυπουργός: «Είναι ζητούμενο».

Λοιπόν, Βρασίδα, σ’ εσένα μιλάει. Ναι, σ’ εσένα με την τοξική αρρενωπότητα και την πατριαρχική ανατροφή, που δουλεύεις ματσακόνι στα καράβια. Τρέχα σε πολυκατάστημα και διάλεξε ρούχα για να ταιριάζουν με τη νέα ταυτότητα που σου ΖΗΤΕΙΤΑΙ από το κράτος να έχεις. Θα ντυθείς Τίνκερμπελ και θα είσαι μια καλή νεραϊδούλα που θα φέρνει γούρι στο πλοίο και το πλήρωμα.

Καλοτάξιδη, γλυκούλα Τίνκερμπελ! Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου, κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά σου…

*Κοίτα να δεις που ζούσαμε στο σκοτάδι εμείς οι αναχρονιστές, οι οποίοι πιστεύαμε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν διαφορετικοί… Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s