Πράσινα πειράματα και κρίση στη Βρετανία – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Ο Μπόρις Τζόνσον ακολουθεί παράλληλη πορεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής. Αναλύοντας όσα χαοτικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Βρετανία, οι μυημένοι στις διεθνείς αγορές αντιλαμβάνονται ότι ο εκεί πρωθυπουργός θυσίασε στον βωμό του πράσινου οράματος και την αγορά ενέργειας, αλλά και τους καταναλωτές.

Η Βρετανία μοιάζει με κάποια αποικία της του παρελθόντος, παρά με την μητρόπολη που κάποτε εξουσίαζε τα κύματα. Πόσο πιθανό είναι άραγε το χάος που επικρατεί εκεί να συμβεί και στην Ελλάδα; Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει στη Βρετανία, αφού τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν και πολλά. Φέτος, λοιπόν, φαλίρισαν επτά εταιρίες ενέργειας και την προηγούμενη εβδομάδα άλλες δύο.

Εκατομμύρια καταναλωτές βρέθηκαν ξαφνικά στον αέρα, χωρίς πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας! Τί θα κάνει ο Τζόνσον το τρίμηνο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος όπου η ζήτηση ενέργειας εκτοξεύεται; Θα τετραπλασιάσει τα τιμολόγια; Από τις υπόλοιπες 60 εταιρίες ενέργειας στην Βρετανία, οι 50 θα κινδυνέψουν άμεσα να πτωχεύσουν και ζήτημα είναι 10 εξ αυτών να γλυτώσουν.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτές τις ημέρες τα βενζινάδικα στην Βρετανία κλείνουν το ένα μετά το άλλο γιατί δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα καυσίμων, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές; Είναι, μάλιστα, θέμα χρόνου να δούμε ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχει μια γενικότερη τάση, οι αιτίες της οποίας συνοψίζονται στα εξής: Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.