Τι συμβαίνει με τα εικονίσματα στους θαλάμους των νοσοκομείων της χώρας;

Γράφει η Όλγα Μαύρου

Διαψεύδει, αλλά όχι κατηγορηματικά, επί της ουσίας, το υπουργείο Υγείας τις αποφάσεις πολλών διοικητών νοσοκομείων να αφαιρεθούν τα εικονίσματα από τους θαλάμους για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι. Το θέμα ανακίνησε, με ανάρτησή του ο σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης που πρόσεξε ότι πλέον στους θαλάμους του Αρεταίειου δεν υπάρχουν εικόνες.

Όπως ο ίδιος γράφει, όταν ρώτησε “το γιατί”, εισέπραξε την απάντηση “άνωθεν εντολή για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι”. Εν συνεχεία ο κ. Τσελέντης έκανε οργισμένος μια ανάρτηση για το γεγονός, ζητώντας να πάρει θέση ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια άτυπη ανακοίνωση (δηλαδή όχι γραπτή και επίσημη), όπου αναφέρει ότι «όλα τα νοσοκομεία έχουν παρεκκλήσια και είναι σεβαστό το θρήσκευμα των νοσηλευομένων και στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του υπουργείου, ουδέν περιστατικό απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων παρατηρείται».

Ο κ. Πλεύρης τηλεφώνησε και προσωπικά στον κ. Τσελέντη, το τι κάνει όμως κάθε διοικητής νοσοκομείου, αν και δεν είναι άμεσα κυβερνητική ευθύνη, δεν παύει να αποτελεί έμμεση κυβερνητική επιλογή. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ορίζονται από τα κυβερνώντα κόμματα. Συγκεκριμένα διοικητές και υποδιοικητές διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι τελευταίοι διορισμοί έγιναν το Νοέμβριο του 2019 από τον Βασίλη Κικίλια.

Τον περασμένο μήνα υπήρξε μια σκέψη για αντικατάσταση πολλών από αυτούς, αλλά δεν προχώρησε, επειδή για να αναλάβει άλλος θα πρέπει να περάσουν έξι μήνες, καθώς προηγείται δημόσια προκήρυξη. Όμως η συζήτηση για αντικατάσταση προ μηνός, έγινε κυρίως για τα οικονομικά ελλείμματα των νοσοκομείων και όχι για λόγους που να σχετίζονται άμεσα τον ασθενή, πόσο μάλλον την ηθική ή ψυχολογική υποστήριξή του. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.