Πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό νεκροταφείο Κλεισούρας η ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων το 1940-1941 (Φωτογραφίες)

Φωτογραφία: INTIME

Η ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941 τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η ταφή τελέστηκε στις 29 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημητρίου.

Φωτογραφία: INTIME

Εκ μέρους της Ελλάδας, στην τελετή παρέστησαν η επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, Βάλη Πενταρβάνη, η οποία εκπροσώπησε τον Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ υπό τον διευθυντή Β’ Κλάδου και πρόεδρο της ελληνικής πλευράς της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΕΕ), υποναύαρχο Δημήτριο Μήλα, ο γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης, ο ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στα Τίρανα, συνταγματάρχης Ευθύμιος Ντάλας, μέλη της Δημοκρατικής Ενώσεως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», συγγενείς πεσόντων, καθώς και μέλη της ΜΕΕ από την Αλβανία.

Φωτογραφία: INTIME
Φωτογραφία: INTIME

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και την ταφή των Ελλήνων και διοργανώθηκε με μέριμνα της ελληνοαλβανικής Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Φωτογραφία: INTIME

Μέχρι σήμερα έχουν ενταφιαστεί 1.003 Έλληνες πεσόντες στα κοιμητήρια στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, ενώ για την επιτάχυνση της διαδικασίας προσδιορισμού της ταυτότητας των πεσόντων με τη μέθοδο της γενετικής ταυτοποίησης (DNA), τη ΜΕΕ συνδράμει το 401 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Πηγή: iefimerida.gr

This entry was posted in ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.