Η κυβέρνηση, τα μονοκλωνικά, το “τζόκερ” και το δούλεμα

Γράφει η Όλγα Μαύρου

Το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται μόνον από 10 νοσοκομεία με βάση την γεωγραφική κατανομή των ευπαθών ομάδων. Και ρωτάει ο αδαής: κάποιες περιοχές έχουν περισσότερους καρκινοπαθείς και ανοσοκατεσταλμένους από τις άλλες; Οι νησιώτες μας π.χ. είναι τέρατα υγείας και δεν το ξέρουνε; Εννοούσε ο Πλεύρης προφανώς ότι το φάρμακο δεν αρκεί για όλους και θα χορηγείται με το σταγονόμετρο στις περιοχές με μεγάλο πληθυσμό, όπου και αναλογικά υπάρχουν περισσότεροι ευπαθείς.

Όμως, όπως έλεγε και ο Μακρής στη γυναίκα του (στην ταινία “Η Θεία από το Σικάγο”), όταν πήγαινε να τον ρίξει με μισόλογα και το έφερνε απ’ έξω απ’ έξω: «Γιατί αφού εννοείς το άλλο, δεν λες εκείνο παρά λες ετούτο;» Γιατί το άλλο είναι δύσκολο να το ξεφουρνίσεις. Πώς να πεις στον μπαμπούλα του 1950 ότι τα κορίτσια πρέπει να βγουν έξω για να βρούνε γαμπρό;

Ε, έτσι και τώρα, πώς να πεις στον πραγματικό εργοδότη σου, δηλαδή στον ψηφοφόρο σου: «Ξέρεις, αυτά τα ρημάδια τα αντισώματα πάνε δυο χιλιάρικα για μια ένεση όλη κι όλη, θα περιμένουμε τα χάπια που πάνε 70 ευρώ το χάπι και στοιχίζουν 700 στη σούμα, που κι αυτά είναι ακριβά, δεν ξέρω πόσα θα φέρουμε, όμως άλλο 700 κι άλλο δύο χιλιάρικα, χώρια που τα χάπια θα μας τα στείλει η Κομισιόν την άνοιξη και μπορεί να μην τα χρειαζόμαστε πια». Αυτά δεν λέγονται.

Απλά βάζεις κάποιους δικούς σου επιστήμονες και αδειάζουν χάπια και αντισώματα σαν “αμφιβόλου αποτελεσματικότητας” και προσθέτεις και μια σάλτσα για την δυσκολία της χορήγησης, επειδή είναι ενδοφλέβια κι ας είναι κάτι που μπορεί να κάνει πρωτοετής φοιτητής ιατρικής. Πετάς σαν μπαχαρικό από πάνω και μερικές αερολογίες περί παρενεργειών και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Όσο χάλια κι αν είναι το φαγητό, με σάλτσα και μπαχάρια, όλα καταπίνονται.

Λες και τα κέντρα υγείας έχουν τσοπάνηδες κι όχι γιατρούς, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια αλλεργία στο νησί ή σε μια ορεινή κοινότητα. Δηλαδή την περίπτωση αλλεργίας στο εμβόλιο πώς την αντιμετώπιζαν οι “ανίκανοι” γιατροί στα νησιά τόσους μήνες; Μόνο στις αλλεργίες από τα αντισώματα κωλύονται; Όμως φαίνεται πως οι πολιτικοί δεν θέλουν να ξέρουν ότι “υπουργός” σημαίνει “εργάζομαι υπό τον λαό”, επειδή το έχει ξεχάσει κι ο λαός. Οπότε δεν δίνουν επαρκείς εξηγήσεις για νοήμονες, ή θεωρούν ότι ο λαός δεν είναι νοήμων.

Τσιγγουνιά στα αντισώματα!

Κατά βάθος δεν ξέρουν ότι και ο πρωθυπουργός δεν είναι παρά ο πρώτος εξ εκείνων που εργάζονται υπό τον λαό. Με αυτή την ξεχασμένη ουσία της δημοκρατίας, ο υπουργός θεωρεί ότι εργάζεται υπό τον πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός υπό τον θεό! Κι αφού ο πρωθυπουργός είπε δεν έχουμε φράγκα για θεραπείες, ο υπουργός δεν μπορεί παρά να καλύπτει την ένδεια συναισθημάτων προς τους 17.683 που έφυγαν και τους άλλους 4.000-5.000 που θα φύγουν μέσα στο χειμώνα. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.