Μπορούν τα νέα μέτρα να αναχαιτίσουν την πανδημία;

Ο πρωθυπουργός στο σημερινό Yπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την πρώτη πανευρωπαϊκά υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ηλικιακή ομάδα και συγκεκριμένα στους άνω των 60 ετών με πρόστιμο -ή όπως εκείνος το έθεσε «αντίτιμο υγείας»– 100 ευρώ κάθε μήνα, ή 1.200 ευρώ το χρόνο, σε όσους ηλικιωμένους επιμένουν να μην εμβολιασθούν.

Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε αγγίζει ήπια τους εμβολιασμένους για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα θα διατεθούν δύο δωρεάν self test, ένα τα Χριστούγεννα και ένα πριν την Πρωτοχρονιά, για να γίνουν ασφαλέστερα οι οικογενειακές συναθροίσεις. Τα δωρεάν self test θα διατεθούν και σε ανεμβολίαστους.

Εντούτοις, πολλοί είναι οι ειδικοί που διαφωνούν με τη χαλαρή στάση της Πολιτείας προς τους εμβολιασμένους. Εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ήδη φορείς και ασθενούν, έστω και ηπίως οι περισσότεροι, ενώ επιπλέον ίσως “έρχεται” και η μετάλλαξη Όμικρον που “αδιαφορεί” για τα εμβόλια περισσότερο από την Δέλτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί. Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης».

“Πόλεμος” ανακοινώσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου απαντήσε δηλώνοντας ότι «σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας». Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.