60 άνω: «Αυτοί είναι δικοί μας»

Στην πολιτική μετρά μόνο η δύναμη. Αν μετρούσε το ήθος, δεν θα κυβερνούσαν ακόμα αυτοί που οδήγησαν στη χρεοκοπία και εξευτέλισαν τη χώρα.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των «60 άνω» ένα πράγμα μόνο διδάσκει: Μόνο η δύναμη μετρά στην πολιτική, μόνο η δύναμη εξευμενίζεται, μόνο η δύναμη αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Η αδυναμία τιμωρείται και εξευτελίζεται.

Η κυβέρνηση έδωσε 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν, διότι τους φοβάται και θέλει να τους καλοπιάσει. Οι νέοι -όπως δείχνουν οι μετρήσεις, αν θέλουμε τις πιστεύουμε- δεν την ψηφίζουν, έχουν τη δύναμη της ηλικίας τους κι όλη τη ζωή μπροστά τους, γι’ αυτό τους πάει με το… καλό ο Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τους «60 άνω» ξοφλημένους, εύκολα χειραγωγήσιμους, ασήμαντους από άποψη προοπτικής και δυνατότητας να τον πλήξουν, γι’ αυτό και τους απειλεί να τους προστιμάρει ανελέητα.

Το γεγονός ότι οι «60 άνω» έχουν ψηφίσει Μητσοτάκη τον ενθαρρύνει διπλά να τους «μαρσάρει» και να τους τρίξει τα δόντια. Η φράση «αυτοί είναι δικοί μας» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μπούσουλες διαμόρφωσης της πολιτικής πορείας της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δεκαετίες.

Οι «δικοί μας» θεωρούνται δεδομένοι, εύπιστοι, περιουσιακά στοιχεία του κόμματος, τα οποία είναι πιο αμετακίνητα και από αγροτεμάχια. Ψηφίζουν τα γονίδια των γεναρχών των πολιτικών δυναστειών. Καλά – κακά γονίδια, δεν έχει σημασία. Τα ψηφίζουν, διότι η ανάγνωση του «σωστού» επιθέτου στο ψηφοδέλτιο ενεργοποιεί την παβλοφική αντίδραση της στήριξης της (εντός πολλών εισαγωγικών) «παράδοσης».

Ακόμα κι αν γκρινιάξουν κάποια στιγμή και απειλήσουν να φύγουν, να αλλάξουν ψήφο, να αποδοκιμάσουν έμπρακτα τη νεοταξική, αντιδεξιά, φιλομεταναστευτική, κομμουνίζουσα (κυρίως στα οικονομικά, με την εμμονή στην υπερφορολόγηση) πολιτική, οι πεπειραμένοι πολιτευτές θα κάνουν το παλιό κόλπο, που πάντοτε πιάνει: ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο, μια υπόσχεση ολιγόμηνης σύμβασης ή διορισμού για παιδιά – εγγόνια, μια φράση του στιλ «κάτσε να πέσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ., και θα δεις τι έχει να γίνει». Κι ο καλόπιστος και νομιμόφρων «60 άνω» θα ξαναψηφίσει για να υποστεί, στην πρώτη στροφή του δρόμου μία ακόμα μεγαλύτερη προσβολή από κάποιον ζάπλουτο κληρονόμο της εξουσίας. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.