Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης

Διαδραστικά εορταστικά προγράμματα για παιδιά, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μοναδικά δώρα στο πωλητήριο και γλυκίσματα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις

Η πιο σοφή θεά γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της. Ο δυνατότερος όλων των ηρώων, βρέφος ακόμα, έπνιξε στην κούνια του δύο πελώρια φίδια. Παράξενοι, αλήθεια, μα τόσο συναρπαστικοί οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων.

Το Μουσείο καλεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους να πάρουν μέρος στο διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών, να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και να δημιουργήσουν ένα ηχητικό σκηνικό που θα πλαισιώσει την αφήγηση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο «Across Generations» που διοργανώνει το Goethe – Institut Athen.

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, 10:30, 12:30 και 14:30.

Συμμετοχή: Για παιδιά 4-11 ετών. Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους γονείς/συνοδούς.

Βραδινός περίπατος και παραδοσιακά εδέσματα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες κάθε Παρασκευή, και ώρα 20.00 (με εξαίρεση 24 και 31 Δεκεμβρίου) για έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσες του Μουσείου, για να γνωρίσετε μαζί τους τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του (συμμετοχή: 5 ευρώ). Οι επισκέπτες μπορούν να ολοκληρώσουν την εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο με μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, επιλέγοντας πιάτα από το εορταστικό μενού (από 16 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το εστιατόριο θα είναι ανοικτό ως τα μεσάνυχτα (με εξαίρεση 24, 25, 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου). Τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου: 210 9000915.

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Κυριακή (με εξαίρεση την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου), το Μουσείο περιμένει γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Επιπλέον, μπορούν να στείλουν φωτογραφίες από τις δημιουργίες τους στο acropolismuseumkids.gr.

Ώρες: 10:30 και 12:30.

Συμμετοχή: Ελεύθερη για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους γονείς/συνοδούς.

Κρυφές ιστορίες 20 +1 αριστουργημάτων

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων, κάθε Σάββατο (με εξαίρεση τα Σάββατα 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου). Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.

Ώρες: 12:30 ελληνικά και 10:30 αγγλικά. Συμμετοχή: 5 ευρώ.

Μουσική και δώρα

Οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους με καφέ ή γλυκό στο εστιατόριο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι μπορούν να απολαύσουν την περίφημη Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη ώρα, χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης. Φεύγοντας, μπορούν να περάσουν από το πωλητήριο, όπου τους περιμένουν όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα και στολίδια για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Το φετινό γούρι του Μουσείου είναι εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά, ως σύμβολο γονιμότητας, ευημερίας και καλής τύχης. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.