«Ξεπαρθενών»: Σάλος με την ταινία που περιέχει σκηνές σεξ ανδρών στην Ακρόπολη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ταινία μικρού μήκους «Ξεπαρθενών» – «Καμία άδεια δεν έχει δοθεί», ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σάλο έχει προκαλέσει μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ξεπαρθενών», που μεταξύ άλλων περιέχει σκηνές σεξ ανάμεσα σε άντρες γυρισμένες στην Ακρόπολη.

Η παρουσίαση της ταινίας έγινε στις 16 Δεκεμβρίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό», το σενάριο θέλει ένα ζευγάρι ανδρών που έχουν χωρίσει, να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη για να τα ξαναβρούν. Οι φίλοι τους λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρούν και οι δύο άνδρες παραδέχονται ότι είναι ερωτευμένοι, κάνουν σεξ και οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Με το που φεύγει το πλάνο από τους δύο άνδρες, σηκώνεται η κάμερα και δείχνει την Ακρόπολη.

Μάλιστα, το θέμα σχολίασε και ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είπε στην εν λόγω εκπομπή: «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Μου το έστειλαν στο mail για να το δω. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας. Είμαι και αρχαιολάτρης και με λυπεί πολύ αυτό που έγινε», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή και πρόσθεσε ότι «κάπου υπάρχουν και όρια».

Η αντίδραση του Υπουργείο Πολιτισμού

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του απαντά στα δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζει ότι καμία άδεια δεν έχει δοθεί για το γύρισμα των συγκεκριμένων σκηνών. μάλιστα, αναφέρεται ότι με εντολή της Λίνας Μενδώνη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ αναφέρει:

«​Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».

Από την πλευρά τους, οι συντελεστές της ταινίας με μακροσκελές κείμενό τους στο διαδίκτυο, δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για την ταινία και τις εν λόγω σκηνές. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Γενικά, ως απάντηση σε όλα τα γιατί στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος των επεξηγήσεων, που μπορούν να δοθούν, πάντα υπάρχει κι αυτή: γιατί έτσι γουστάρουμε. Από εκεί κι έπειτα στο γιατί μια ταινία που έχει το ερωτικό στοιχείο μέσα, ίσως η απάντηση είναι κάπως προφανής: γιατί ο έρωτας κι η σεξουαλικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Όσον αφορά τον έρωτα μεταξύ δύο ή τριών ή παραπάνω ανδρών ή και γυναικών, πρώτα από όλα, ας αναρωτηθούμε τι είναι ο άνδρας, η γυναίκα, κι αν υπάρχουν φύλα, σε τι βαθμό έχουν φυσικά ή επίκτητα χαρακτηριστικά, αλλά αυτή η συζήτηση ξεφεύγει από τους σκοπούς του κειμένου αυτού». Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.