Με νέο update το Microsoft Word θα επισημαίνει τις μη-πολιτικά ορθές λέξεις που γράφεις

Kαι θα σου προτείνει woke εναλλακτικές

Με το πιο woke update μέχρι στιγμής ξεκινά την χρονιά η Microsoft.

Σε νέα οργουελικά επίπεδα καταρρέει η ανθρωπότητα με το τελευταίο “φρεσκάρισμα” που έκανε η Microsoft στο Word, το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της.

Με την πρόσφατη λοιπόν ενημέρωση του προγράμματος, αυτό έχει πλέον την δυνατότητα να ελέγχει λέξη προς λέξη το κείμενο που θα πληκτρολογούμε και να το ελέγχει όχι μόνο για ορθογραφικά και συντακτικά λάθη αλλά και για την ύπαρξη λέξεων που είναι πιθανό “να αναστατώσουν κάποιους αναγνώστες”.

Έτσι, πέρα από την κόκκινη υπογράμμιση που επεσήμανε τα ορθογραφικά λάθη και την πράσινη υπογράμμιση που επεσήμανε τα συντακτικά, οι αγγλόφωνοι -μέχρι στιγμής- χρήστες του Microsoft Word θα παρατηρήσουν και την ύπαρξη μιας μωβ υπογράμμισης που θα τους επισημάνει λέξεις ή φράσεις που αναφέρονται σε “φύλο, σεξουαλικό προσδιορισμό, εθνικότητα και κοινωνικό-οικονομική κατάσταση” και σύμφωνα με την περιγραφή του προγράμματος “είναι εν δυνάμει προβληματικές”. Μάλιστα το πρόγραμμα θα προτείνει και μια γκάμα εναλλακτικών πολιτικά ορθών λέξεων με τις οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν τις κακές τους λέξεις.

Παρακαλώ να είμεθα ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις περιγραφές και τους χαρακτηρισμούς μας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, χρήστες του προγράμματος είδαν να κρίνονται “προβληματικές” λέξεις όπως “postman“ (ταχυδρόμος) την οποία το πρόγραμμα προτείνει να αντικατασταθεί από την φράση “mail carrier” ή “postal worker”, ενώ εξίσου προβληματική κρίθηκε και η λέξη “mankind” από την ιστορική φράση του Νιλ Άρμστρονγκ “one giant leap for mankind” την οποία το Work προτείνει να αντικατασταθεί από τις λέξεις “humankind” ή “humanity”.

Το… ελπιδοφόρο (;) είναι πως δίνεται στους χρήστες του Word η επιλογή να απενεργοποιήσουν την προοδευτική αυτή λειτουργία μέσα από τις επιλογές του προγράμματος. Εμείς στην θέα τόσης βλακείας και παράνοιας έχουμε να κάνουμε την εξής ερώτηση. Γιατί όχι ουρανιοτοξί-κη γραμμή υπογράμμισης; Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.