Η χώρα της «Καθημερινής»

Ο κόσμος τον οποίο «χτίζουν» οι πολυεθνικές και οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας δεν είναι νέος, αλλά παλιός όσο η Βαβυλώνα.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η διαφήμιση είναι καλό πράγμα. Σε βοηθά να διαλέξεις προϊόν (όχι φύλο). Πρόσφατα έκανε αίσθηση μια διαφήμιση με προϊόντα για τρίχες, όπου πρωταγωνιστούν λεσβίες, γκέι και μια τραβεστί που φορά μπλουζάκι με τον διάολο. Προφανώς, αυτή η πολυεθνική αλλάζει κοινό στόχευσης και ποντάρει πλέον στα χρήματα των ανθρώπων με αυτές τις προτιμήσεις. Δικαίωμά της. Τα δικά της λεφτά τα κάνει ό,τι θέλει. Το ίδιο και εμείς, που μπορούμε να ψωνίσουμε άλλα προϊόντα για τρίχες.

Η εφημερίδα «Καθημερινή», ούσα ενθουσιασμένη με το περιεχόμενο της διαφήμισης, δημοσίευσε άρθρο, το οποίο και πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook, γράφοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «H διαφήμιση σαμπουάν, που από χθες προβάλλεται στην τηλεόραση, κοιτάει ευθεία μπροστά, στη χώρα όπου θα θέλαμε να ζούμε #καθημερινη #kathimerini». Θέλοντας κι εγώ να συνεισφέρω στο θέμα που ενθουσίασε την «Καθημερινή» τον δικό μου οβολό σχολίασα στην ανάρτησή της: «Η τοποθέτησή σας έχει ένα μικρό λαθάκι. Αναφέρετε ότι η διαφήμιση σαμπουάν “κοιτάει ευθεία μπροστά στη χώρα όπου θα θέλαμε να ζούμε”. Γιατί “θα” θέλατε; Ήδη ζείτε σε αυτή τη χώρα. Πρώτη πατρίδα του ανθρώπου οι σκέψεις του, ο συναισθηματικός κόσμος του, και ο δικός σας είναι αυτός της διαφήμισης».

Πνευματική πατρίδα, ιδεολογική μητρόπολη και πηγή άντλησης ιδεολογίας της «Καθημερινής» μπορεί κάλλιστα να είναι και αυτή η διαφήμιση, καθώς και άλλες μελλοντικές που θα δείχνουν φανταχτερές πασαρέλες, όπου χαρούμενες τρανς θα επιδεικνύουν τα κάλλη τους στο κοινό, το οποίο θα καταχειροκροτεί, και κρεβατοκάμαρες, όπου λεσβίες, τρανς, non binary άτομα (και τα υπόλοιπα 62 φύλα) θα σφιχταγκαλιάζονται και θα κολλάνε τα χείλη τους σε περιπαθείς ασπασμούς. Γούστα είναι αυτά και ουδέν πρόβλημα. Καλή διασκέδαση να έχουν.

Απλώς, εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες, που ανήκουμε στην καταπιεζόμενη πλειοψηφία, άλλη πατρίδα έχουμε κατά νου. Εκείνη που αντλεί πνευματική καθοδήγηση από την πίστη στον Ιησού Χριστό και πρότυπα από τους ήρωες, μάρτυρες, φιλοσόφους, ποιητές, επιστήμονες και απλούς ανθρώπους του ιερού έθνους μας. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.