Ψωμί, παιδεία, μπαχαλαρία

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης

Μπορεί να καταμαρτυρήσει κανείς τα μύρια όσα στην κυρία Κεραμέως. Δεν μπορεί, όμως, να μη της αναγνωρίσει ότι επί ηγεμονίας της διελύθη εντελώς η Παιδεία.

Τι διαβάζουμε με τα χάλια του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ). Καθηγητής κατηγορείται για τοκογλυφία, αλλά και παιδεραστία στη… Ρουμανία. Καθηγητές που έχουν αλληλομηνυθεί και βρίσκονται κυριολεκτικά στα μαχαίρια και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καθηγητές που κατηγορούνται ότι συνδέονται με… δημοκρατικά διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται ελληνικό πανεπιστήμιο γκρεμίζονται τοίχοι και τοιχοκολλούνται αγγελτήρια κηδείας πρυτάνεων και ουδείς γνωρίζει τους δράστες ή μπορεί να αντιδράσει. Τιμή και δόξα στον πρύτανη του ΟΠΑ που δεν ήξερε, αλλά και δεν είναι δουλειά του να αλληλοσφάζονται οι καθηγητές του πανεπιστημίου του (έτσι είπε). Ωραίο μαγαζί έχει.

Υμνοι πρέπουν στην κυρία Κεραμέως που γνώριζε το ποιόν του δαρθέντος καθηγητού και μόνο για Αρχιεπίσκοπο δεν τον είχε προτείνει (άλλος Λιγνάδης μάς βρήκε). Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Θεοδωρικάκο που έχει εξασφαλίσει τις απρόσκοπτες σπουδές των παιδιών μας εν μέσω ροπάλων, μαχαιριών και σφαλιάρων. Βλέπετε κάναν καλύτερο; Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.