Ο Πορτοσάλτε και η σημαία

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης

Εκείνο που θαυμάζω στον Άρη Πορτοσάλτε είναι η οξύνοιά του και η κριτική του σκέψη. Μία παρουσιάστρια, συνήθως έγκυρης πρωινής εκπομπής, του επισημαίνει ότι στις διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των συνήθως αλλοπρόσαλλων περιοριστικών μέτρων της κυβερνήσεως οι διαδηλωτές ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και κρατούν ελληνικές σημαίες και εικόνες. Και τι είπε ο τιτανοτεράστιος διανοητής; «Καπηλεία της Ακροδεξιάς».

Αφήνω το γεγονός ότι ουδέποτε η Ακροδεξιά, σε αντίθεση με την Ακροαριστερά που μάλλον συγκινεί, ελαφρώς μεν, αλλά συγκινεί, τον κ Πορτοσάλτε, ετέθη εκτός νόμου ώστε να μην μπορεί να διαδηλώνει κ.λπ. ή να είναι ντροπή να είναι κάποιος ακροδεξιός, που σε απλά ελληνικά σημαίνει να λατρεύεις (όχι απλώς ν? αγαπάς) την πατρίδα σου.

Και από πότε όποιος κρατάει ελληνική σημαία είναι κάπηλος, κ. γίγαντα; Θα πρέπει κάποιος να συμμαζέψει τον εθνικό διαφωτιστή, διότι καίτοι ουδείς τον διόρισε κεχαγιά στο κεφάλι μας, εντούτοις κάθε τόσο εκδίδει φετφάδες. «Ε, να μην τον βλέπεις» θα μου πείτε. Αμ δεν τον βλέπω! Αλλά από τα κατορθώματά του βουίζει το διαδίκτυο. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.