Τα ΜΜΕ σαν Δρ Φρανκενστάιν

Παίρνουν κομμάτια από πτώματα και τρόμο και καταλήγουν να δημιουργούν φοβισμένους νεκροζώντανους.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«Πολικό ψύχος» οι 3 βαθμοί Κελσίου. «Βράζει η Αττική» λέγανε για τον κορονοϊό όταν τα κρούσματα ήταν 100. Το ίδιο λένε κι όταν έφτασαν το εικοσαχίλιαρο. «Σφοδρή θαλασσοταραχή» τα 7 μποφόρ. Τα κατεστημένα ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, μια και πάντα σ’ ένα μαγαζί ο ιδιοκτήτης δίνει τον τόνο, έχουν καταντήσει μια σάχλα και μισή, ένα ξέρασμα που ξεκαζανιάζει απίστευτες ποσότητες τρόμου και ψεμάτων στα κεφάλια του παραζαλισμένου και διαρκώς φοβισμένου κοινού.

Με το παραμικρό αρχίζουν οι «ρεπόρτερ» σαν μοιρολογίστρες του χειρίστου είδους να τρομπάρουν τα πραγματικά δεδομένα για να τα φουσκώσουν με το μεθάνιο που έχουν στην κεφάλα τους και να γεμίζουν τη νοόσφαιρα με οσμή σιωπηλής, ύπουλης και υπέρσαπιας πορδής. Κι όλη την ώρα βίρα μάινα τα ίδια και τα ίδια και να μεταδίδουν «ειδήσεις» με πλουμιστή μουσική επένδυση – κάτι που εδώ και δεκαετίες γίνεται ανεκτό από το ανύπαρκτο ΕΣΡ. Ρεπορτάζ + μουσική = ταινία, όχι ειδήσεις, όχι ενημέρωση.

Και το πιο εξοργιστικό όλων είναι ότι σχεδόν το σύνολο της ώρας των δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών πάει στράφι. Δεν διαθέτουν ούτε τοσοδούλι ποσοστό από τον διαθέσιμο χρόνο για να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Για παράδειγμα: πόσες εκπομπές ή ενότητες σε δελτία ειδήσεων έχετε παρακολουθήσει για το πώς ισχυροποιούμε το ανοσοποιητικό μας ώστε να θωρακιστούμε καλύτερα απέναντι στον Covid-19; Πόσες εκπομπές ή ενότητες σε δελτία ειδήσεων έχετε παρακολουθήσει για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσουμε από τα χιόνια το πεζοδρόμιο ή τα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου μένουμε; Και για άλλες περιπτώσεις που αφορούν την υγεία ή την ασφάλεια πόσο ενδιαφέρουν δείχνουν τα ΜΜΕ; Σχεδόν μηδενικό.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η πώληση τρόμου και η παραγωγή νεκροζώντανων συνειδήσεων, που, αντί να δρουν, θα κάθονται αδρανείς και θα λένε όλη την ώρα «πού είναι το κράτος;» Κι αυτό το κράτος ουδέν θα πράττει κι εκείνοι πάλι θα ξαναψηφίζουν τους εκκωφαντικά ακατάλληλους τύπους, που έχουν καταστρέψει το κράτος και κοντεύουν να αφανίσουν το έθνος. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.