Άνευ νάνων η νέα “Χιονάτη” της Disney ελέω πολιτικής ορθότητας;

Μετά τις ενστάσεις του Peter Dinklage

©DISNEY

Άνανη παίζει να μείνει η νέα “Χιονάτη” της Disney μετά τα παράπονα του αυτόκλητου ηγέτη των νάνων Peter Dinklage.

Λάβρος κατά της νέας και διαφημισμένης σαν “προοδευτικής” live-action ταινίας της Disney “H Xιονάτη και οι Εφτά Νάνοι” εμφανίστηκε ο Πίτερ Ντίνκλατζ (Peter Dinklage).

Ο Αμερικανός ηθοποιός που είδε την δημοφιλία, την αναγνωρισιμότητα αλλά και το κασέ του να εκτοξεύονται μετά την τηλεοπτική υπερ-αποτυχία παραγωγή “Game Of Thrones”, σε προχτεσινή του συνέντευξη χαρακτήρισε την “χρήση των νάνων” στην νέα κινηματογραφική ταινία της Disney “H Xιονάτη και οι Εφτά Νάνοι” που είναι βασισμένη στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1937, “γαμ@μένα οπισθοδρομική”. Γιατί προφανώς δεν δύναται να είσαι στην “σωστή πλευρά της ιστορίας” αν δεν βωμολοχείς.

Aπογοητευμένος ο κύριος Ντίνκλατζ ©HBO

Οι πιο παρατηρητικοί ίσως να έχουν καταλάβει πως ο 52χρονος ηθοποιός πάσχει από νανισμό ενώ κάποιοι κακοπροαίρετοι ίσως ακόμα και να ισχυριστούν πως αυτή είναι και η κύρια αιτία που ο κύριος Ντίνκλατζ απολαμβάνει της δημοφιλίας, της αναγνωρισιμότητας αλλά και του τεραστίου κασέ.

Σύμφωνα με την εταιρεία την “λευκή σαν χιόνι” ηρωίδα του παραμυθιού θα ενσαρκώσει η 20χρονη Πολωνοκολομβιανή Ρέιτσελ Ζέγκλερ (Rachel Zegler), ενώ στον ρόλο της “κακιάς μητριάς” θα δούμε την Γκαλ Γκαντότ (Gal Gadot), την αγαπημένη μας Wonder Woman Υπέροχο Άνθρωπο με Αιδοίο.

H κυρία αριστερά θα είναι η νέα Χιονάτη

«Θέλω να πω πως υπάρχει πολλή υποκρισία!», είπε έξαλλος ο Πίτερ Ντίνκλατζ και συνέχισε:

«Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, έμεινα λίγο άναυδος από το γεγονός ότι (οι άνθρωποι της Disney) ήταν πολύ περήφανοι που έδιναν το ρόλο της Χιονάτης σε μια λατίνα, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθούν να αφηγούνται την ιστορία της Χιονάτης και των επτά νάνων».

Happy Game Of Thrones GIF - Find & Share on GIPHY

«Αναρωτηθείτε λιγάκι τι κάνετε. Προσωπικά εμένα, δεν μου βγάζει νόημα. Ναι, είσαστε κατά κάποιον τρόπο προοδευτικοί, αλλά εξακολουθείτε να κάνετε μια γαμ@μένα οπισθοδρομική ιστορία που αφορά εφτά νάνους που ζουν όλοι μαζί σε σπηλιά. Τι σκατά κάνετε; Δεν έχω καταφέρει τίποτα για να προωθήσω τον σκοπό από το μετερίζι μου; Υποθέτω δεν φωνάζω αρκετά δυνατά!»

Όπως όμως φαίνεται, ο 52χρονος ηθοποιός φώναζε αρκετά δυνατά μιας και η Disney σε αποκλειστικές δηλώσεις εκπροσώπου της στο New York Post δήλωσε πως συνεργάζεται με “ειδικούς συμβούλους στα θέματα της κουλτούρας” για να “βελτιώσει” την κλασική ιστορία.

«Για να αποφύγουμε την ενδυνάμωση στερεοτύπων που υπήρχαν στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων, θα προσεγγίσουμε διαφορετικά αυτούς τους επτά χαρακτήρες και συνεργαζόμαστε με μέλη της κοινότητας των ανθρώπων που πάσχουν από νανισμό.»

Ελπίζουμε την ίδια φροντίδα να επιδείξουν και για την συμπαθή κοινότητα των κακών μαγισσών. Και επειδή είμαστε σε θέση να ψυχανεμιστούμε το κλίμα και το που θα κινηθεί η νέα “βελτιωμένη” Χιονάτη, να υπενθυμίσουμε στην Disney πως οι νοικοκυραίοι έδειξαν πως γίνονται οι επικαιροποιήσεις το 1960.

Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.