Τουρκικά F-16 στην Αλεξανδρούπολη: “Συναγερμός” μετά από 48 ώρες!

Γράφει ο Ζαχαρίας Μίχας

Οργή επικρατεί στην Ελλάδα για τη νέα προκλητική παραβίαση του ελληνικού εναερίου χώρου και υπέρπτηση από τουρκικά μαχητικά. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η περιοχή στην Αλεξανδρούπολη, προφανώς σε μια απόπειρα αποστολής “μηνύματος ομηρείας” στην αμερικανική παρουσία εκεί και φυσικά μηνύματος προς την Ελλάδα για την ισχύ κι αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε εντονότατα την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων». Ως είθισται, το ΥΠΕΞ προέβη σε διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη και οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες ανέλαβαν την ενημέρωση φίλων και συμμάχων στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ. Όχι ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα και κανείς, αφού τέτοια περιστατικά αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ρουτίνα.

Αναλογίστηκε κανείς άραγε, τί μήνυμα στέλνουμε όταν διαμαρτυρόμαστε για την παραβίαση του ελληνικού εναερίου χώρου στην Αλεξανδρούπολη κι όχι με την ίδια ένταση για τις άλλες συχνότατες παραβιάσεις και υπερπτήσεις σε νησίδες και κατοικημένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Στην πραγματικότητα, δημιουργείται με ελληνική ευθύνη μια άτυπη «κλίμακα βαθμολόγησης» της τουρκικής παραβατικότητας.

Αυτό κατατάσσει έμμεσα “λιγότερο και περισσότερο σοβαρές” παραβιάσεις, ενώ το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό: Εάν παραβιάστηκε ελληνική κυριαρχία. Διαφορετικά η κλίμακα αφορά και την ελληνική ανοχή. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα ουσίας που ανακύπτουν. Ο “συναγερμός” που χτύπησε σήμερα, αφορά περιστατικό που καταγράφηκε την περασμένη Τετάρτη! Τότε σημειώθηκε η συγκεκριμένη παραβίαση. Οι δε φωνές που αναρωτήθηκαν «και πού ήταν τα ελληνικά μαχητικά;», εξέφραζαν μια εύλογη απορία. Από εδώ και πέρα γίνεται πιο ενδιαφέρον… Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.