Νεανική εγκληματικότητα στα σχολεία – Μέχρι πότε θα τους νταντεύουμε;

Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

Τα στόματα ανοίγουν για τον 14χρονο Μάκη που βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του σπιτιού του στα Κάτω Πατήσια. Συμμαθητές και φίλοι του παιδιού μιλούν ότι ο 14χρονος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, όχι λόγω του επικίνδυνου διαδικτυακού “παιχνιδιού” Blackout Challenge, αλλά λόγω του άγριου bullying που δέχονταν από ομάδα συμμαθητών του. Αν και υπόθεση του 14χρονου είναι ακόμα προς διερεύνηση, την ίδια στιγμή η νεανική εγκληματικότητα έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, ομάδες μαθητών από το σχολείο του 14χρονου συνεπλάκησαν στο Άλσος Βεϊκου, κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής. Κάποιοι μάλιστα από τους μαθητές χρησιμοποίησαν ακόμα και μαχαίρια. Προχτές στην δημοσιότητα ήρθε μια παλαιότερη υπόθεση άγριου bullying με θύμα μία 14χρονη, συμμαθήτρια μάλιστα του 14χρονου Μάκη.

Από το 2021 η μαθήτρια δέχονταν συνεχιζόμενο και εξευτελιστικό bullying, ακόμα και από συμμαθήτριες της. Μία επίθεση, που είχε καταγραφεί σε βίντεο από τους ίδιους τους δράστες, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται το κορίτσι να ξυλοκοπείται άγρια, υπό τις επευφημίες μάλιστα των συγκεντρωμένων που φωνάζουν «βάρη τη, βάρη τη»:

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της μαθήτριας, όταν κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθυντή του σχολείου. Υποστηρίζει ότι ο διευθυντής της απάντησε πως “δεν μπορεί να κάνει κάτι”. Η μητέρα της υποχρεώθηκε να καταφύγει στην Δικαιοσύνη, προχωρώντας σε μηνύσεις, χωρίς όμως να αποθαρρυνθούν οι δράστες. Στον αντίποδα, οι επιθέσεις στο κορίτσι συνεχίστηκαν, μέχρις που η υπόθεση ήρθε στην δημοσιότητα λόγω της αυτοκτονίας του 14χρονου.

Μάστιγα το bullying και οι συμμορίες

Καθημερινά την επικαιρότητα απασχολούν περιστατικά βίαιων συμπλοκών συμμοριών ανηλίκων, με “ραντεβού για ξύλο” που κλείνονται μέσω των social media και αιματηρές επιθέσεις εις βάρος συνομηλίκων τους. Μόλις προ μερικών ωρών στην Θεσσαλονίκη, δύο 16χρονες κοπέλες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από άγρια επίθεση που δέχτηκαν από συνομηλίκους τους. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.