Δικαίωμα στην άμβλωση. Στη ζωή, κυρία Μαρέβα;

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανατρέπει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι με ανάρτησή της χαρακτήρισε σοκαριστική και αποκαρδιωτική αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα».

Πολύ ωραία. Στην εποχή που ο κάθε κεραμιδόγατος μπορεί να έχει δικαιώματα, ώστε, όταν τον σουτάρει κάποιος επειδή ορμάει στο ψάρι του, την έβαψε. Τώρα που ο φόνος του χιμπατζή Μπαζού έχει θέσει σε επιφυλακή Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία.

Τώρα που τα χταπόδια προσφεύγουν στον Αρειο Πάγο για να έχουν δικαίωμα επιλογής στο αν θα γίνουν ξιδάτα ή στα κάρβουνα, διότι κάπως πρέπει να γίνουν. Σ’ αυτή την εποχή, λοιπόν, το έμβρυο που κυοφορείται στα σπλάχνα ανεύθυνης μάνας δεν έχει κανένα δικαίωμα στη ζωή, μια και μπορεί να δολοφονηθεί στο όνομα οποιασδήποτε ελαφρότητας.

Αλλά, βλέπετε, το έμβρυο δεν είναι γάτος ή χταπόδι. Δεν είναι καν ο χιμπατζής Μπαζού. Είναι μια ψυχούλα τόση δα, εντελώς ανυπεράσπιστη και άνευ σημασίας. Ουαί υμίν, υποκριταί! Μπράβο, κυρία Μαρέβα! Εσένα περιμέναμε να μας ανοίξεις τα μάτια. Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.