Η εθνική αναισθησία ελληνικών καναλιών

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ, συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, από τις 20 Ιουνίου 2022 αποτελεί (για λίγο) τον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας ο οποίος μεταφέρει καθημερινά την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, γεγονός που στηρίζουν με διαφημιστικό χρήμα δεκάδες πολυεθνικοί κολοσσοί αλλά δυστυχώς και αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο τηλεοπτικός ΣΤΑΡ μεταδίδει καθημερινά μια παμπάλαια τουρκοσειρά τζάμπα-πράμα η οποία υπάρχει ολόκληρη και δωρεάν στο διαδίκτυο (Ελιφ) μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο. Η μετάδοση της τουρκοσειράς ξεκίνησε το έτος 2018, σταμάτησε προσωρινά την πρωταπριλιά του 2022, επανήλθε από την 1η Ιουνίου 2022 νωρίς το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Η εξευτελιστική τηλεθέαση της τουρκοσειράς (δεν εμφανίζεται καν στους καταλόγους τηλεθέασης που αναρτούν καθημερινά διάφορες ιστοσελίδες) δεν εμποδίζει καθόλου τον πακτωλό διαφημίσεων (δηλαδή χρημάτων) που εξασφαλίζουν τα διάφορα media shops στον σταθμό (με το αζημίωτο φυσικά), μετατρέποντας ουσιαστικά πασίγνωστες εταιρίες σε χορηγούς της τουρκικής γλώσσας μέσα στην Ελλάδα!

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, συμφερόντων οικογένειας Κυριακού, καλομαθημένος την τελευταία δεκαετία σε πλούσια κέρδη με επιδοτούμενες από τους τούρκους ισλαμιστές τουρκοσειρές τζάμπα-πράμα, άρχισε την μετάδοση μιας καινούργιας τουρκικής τηλεοπτικής σειράς από τις 27 Μαρτίου 2022 αλλά υπέστη κυριολεκτικά πανωλεθρία. Το τηλεοπτικό κοινό την απαξίωσε πλήρως με καθημερινή, εξευτελιστική τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό μέσα στην πανάκριβη βραδινή ζώνη (prime time).

Η κατακραυγή με τηλέφωνα διαμαρτυρίας στο τηλεφωνικό κέντρο του τηλεοπτικού σταθμού, σε συνδυασμό με την εξευτελιστική τηλεθέαση υποχρέωσε τον σταθμό να ολοκληρώσει άρον-άρον τον πρώτο κύκλο της σειράς στις 17 Ιουνίου 2022. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία μετάδοση διήρκησε τρείς ώρες περίπου, κατά την διάρκεια της οποίας μεταδόθηκαν ογδόντα διαφημιστικά μηνύματα-σφήνες διαφόρων εταιριών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, συμφερόντων οικογένειας Αλαφούζου, διαφημίζει μια νέα τουρκοσειρά-τζάμπα πράμα η οποία θα αρχίσει να μεταδίδεται αμέσως μόλις λήξει η φετινή συνεργασία του με τον διαβόητο τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί (Survivor). Ποιος ξέρει, ο άνθρωπος ίσως ξαναπάει και φέτος, όπως και πέρσι, στην κατεχόμενη Κύπρο για να πανηγυρίσει την “κατάκτηση” της, παρέα με την αφρόκρεμα των ισλαμιστών και των φασιστών της Άγκυρας. Τότε ακριβώς ο ΣΚΑΙ θα αρχίσει να μεταδίδει την νέα τουρκοσειρά, η οποία αποτελεί την αλα-τούρκα μεταφορά της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς Doctor Foster ευελπιστώντας να αξιοποιήσει τον μειωμένο ανταγωνισμό από την θερινή διακοπή μετάδοσης επιτυχημένων, ελληνικών σειρών. Η τηλεοπτική σειρά που θα μεταδώσει ο ΣΚΑΙ ολοκληρώθηκε στην Τουρκία στις 18/5/2022 μετά από 60 δίωρα επεισόδια, τα οποία υπάρχουν ολόκληρα και δωρεάν στο διαδίκτυο. Το διαφημιστικό μήνυμα που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ για την τουρκοσειρά αφορά το 12ο περίπου επεισόδιο “ελληνικής κοπής” (6.o αυθεντικό).

Με άλλα λόγια, τρείς πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί βάλθηκαν και το 2022 να μας μεταδίδουν καθημερινά την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Μήπως θέλουν να δικαιώσουν τον Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου 2022 κόμπαζε πως «Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε μια ευρεία γεωγραφία που εκτείνεται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι σήμερα η τουρκική» εξ αιτίας βέβαια των τουρκοσειρών;

Μήπως θέλουν να καταλαβαίνουμε καλύτερα τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τις αισχρές απειλές πολέμου και την λάσπη που καθημερινά εκτοξεύεται από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου;

Μήπως θέλουν να υπομένουμε και να συνηθίσουμε την καθημερινή φραστική αλητεία των ισλαμιστών και των φασιστών της Άγκυρας πως «είμαστε κομπάρσοι», πως «θα καταλήξουμε στις κοιλιές των ψαριών», πως «σκοτώνουμε τους μετανάστες στην θάλασσα», πως «θα πάθουμε ό,τι και οι παππούδες μας» και τόσα πολλά άλλα ευτράπελα; Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.