Η Σαλαμίνα απέκτησε μνημείο για τον ποντιακό ελληνισμό

«Για να αναπαυθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων Ποντίων, είμαστε εδώ» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος του νησιού.

(Φωτ.: Δήμος Σαλαμίνας)

Για τη Ρωμανία, που ακόμα και αν πέρασε, ανθεί και φέρει και άλλο, συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο ναό Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνας πλήθος κόσμου, για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο προς τιμή του ποντιακού ελληνισμού.

Το έργο του γλύπτη Γιώργου Ρούση περιλαμβάνει μάχες και στιγμές της ιστορίας των Ποντίων.

«Για να αναπαυθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων Ποντίων, είμαστε εδώ. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε το παρελθόν. Είμαστε δίπλα στους αδελφούς Πόντιους, στον αγώνα τους για αναγνώριση της Γενοκτονίας», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος.

(Φωτ.: Δήμος Σαλαμίνας)
(Φωτ.: Δήμος Σαλαμίνας)
(Φωτ.: Δήμος Σαλαμίνας)

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωνσταντίνος, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο διοικητής του Ναύσταθμου Σαλαμίνας αρχιπλοίαρχος Βασίλης Βασιλογιαννακόπουλος.

Ιδιαίτερη ήταν η μέρα και για το Σύλλογο Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», μέλη του οποίου απέδωσαν χορούς του Πόντου. Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.