Η Εκκλησία της Αγγλίας δεν μπορεί να ορίσει τι είναι η γυναίκα

Επίσκοπος υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει επίσημος ορισμός»

Απο: The Crew


Είναι 2022 και η Εκκλησία της Αγγλίας δεν είναι πλέον σε θέση να δώσει τον ορισμό της γυναίκας.

Άλλη μια σφραγίδα της Αποκάλυψης φαίνεται να έχει σπάσει, αυτή τη φορά στο εξωτικό Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα… απολύτως βασικά φαίνεται πως αγνοεί πια η Εκκλησία της Αγγλίας, και όταν λέμε “τα απολύτως βασικά” εννοούμε την δημιουργία της Γυναίκας!

Συγκεκριμένα, κατά την Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας ο Επίσκοπος της Ευρώπης Αιδεσιμότατος Ρόμπερτ Ίνες (Robert Innes) ερωτώμενος από έναν σύνοδο “Ποιος είναι ο ορισμός της γυναίκας, κατά την Εκκλησία της Αγγλίας”, έδωσε την εξής απάντηση:

«Eπίσημος ορισμός δεν υπάρχει, και αυτό καταδεικνύει πως μέχρι σχετικά πρόσφατα, τέτοιου είδους ορισμοί θεωρούνταν αυτονόητοι. Πάρτε για παράδειγμα το μυστήριο του γάμου.

Όμως το νέο μας πρόγραμμα ενημέρωσης “Ζώντας με Αγάπη και Πίστη” (Living in Love and Faith) έχει ξεκινήσει να διερευνά τις πολυπλοκότητες που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου και ορίζει πως θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα στην κατανόηση των ομοιοτήτων και των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων που είμαστε φτιαγμένοι κατ’εικόνα του Θεού”.

Ο Επίσκοπος της Ευρώπης Αιδεσιμότατος Ρόμπερτ Ίνες

Αυτή η γλοιώδης σαλάτα νεοεποχιτισμού, όπως καταλαβαίνετε έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μάγια Φορστάτερ (Maya Forstater) γενική διευθύντρια της Sex Matters, μιας ΜΚΟ με αποστολή την προστασία των διακριτών ρόλων των φύλων δήλωσε σοκαρισμένη από την κατάντια της Εκκλησίας:

«Η Εκκλησία θα έπρεπε να είχε μείνει πιστή στις προαιώνιες θέσεις της περί του τι είναι η γυναίκα, οι οποίες είναι και οι λογικές όπως και να τις εξετάσεις. Είτε βιολογικά είτε θεολογικά. Είναι σοκαριστικό το πόσο εύκολα υποχώρησαν στον ορισμό του τι είναι άνδρας και τι γυναίκα, σαν αυτή η θεμελιώδης αλήθεια να μην έχει σημασία.»

Ενοχλημένη δήλωσε και η Αιδεσιμότατη Άντζελα Μπέρνερς Γουίλσον (Angela Berners-Wilson), η πρώτη ιερέας της χώρας:

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη με αυτό. Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως το οι άντρες δεν μπορούν να γεννήσουν’».

Ενώ ο δημοσιογράφος Κάλβιν Ρόμπινσον (Calvin Robinson) σχολίασε:

«Ο ορισμός της γυναίκας δεν είναι πολύπλοκο ηθικό πρόβλημα! Είναι επιστημονική και Βιβλική αλήθεια! Πως μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που δεν μπορεί να πει αλήθεια σε βασικά θέματα;» Πηγή

This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.