Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Ρομά μπήκαν σε παιδικό σταθμό και τον κατέστρεψαν

Επιστολή στην αστυνομία και στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Επιστολή για την παράνομη εγκατάσταση και δράση Ρομά στην περιοχή του Ταύρου απέστειλε στις 8 Ιουλίου 2022 ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, προς τον Διοικητή Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά, Ταξιάρχο Πρωτεσίλαο Κωστάζο. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η παρούσα επιστολή είναι η δεύτερη για το ίδιο θέμα, μετά από αυτή στις 26 Μαΐου 2022 στην οποία ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου επεσήμανε την ανάγκη ανάληψης στοχευμένης και αποτελεσματικής δράσης της Αστυνομίας για την οριστική απομάκρυνση των Ρομά από τον Ταύρο.

Στην παρούσα επιστολή, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, τονίζει την παράνομη εγκατάσταση των Ρομά στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χαμοστέρνας και τον υγειονομικό κίνδυνο που αποτελεί για τα μικρά παιδιά, καθώς εκτός από την παραβατική συμπεριφορά και τις οχλήσεις προς τους κατοίκους, οι Ρομά εισχώρησαν παράνομα σε παιδικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στον χώρο και αφήνοντας απορρίμματα.

Η επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου κλείνει με την απαίτηση η Αστυνομία να σεβαστεί την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της για ασφάλεια και να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των Ρομά από το σημείο.

Αναλυτικά η επιστολή

ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης επέμβασης της Αστυνομίας για την οριστική απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από τον Ταύρο- Εισχώρηση ΡΟΜΑ σε χώρο παιδικού σταθμού.

Αξιότιμε Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή μου και σε συνέχεια της υπ. αρ. πρωτ.: 9827/26-05-22 στην οποία σας είχα επισημάνει την ανάγκη ανάληψης στοχευμένης και αποτελεσματικής δράσης για την οριστική απομάκρυνση των ΡΟΜΑ από τον Ταύρο, επανέρχομαι λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή του Ταύρου με την παράνομη εγκατάσταση και την καθημερινή παραβατική δράση των ΡΟΜΑ.

Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χαμοστέρνας στον Ταύρο, παρουσιάζεται το φαινόμενο της παράνομης εγκατάστασης ΡΟΜΑ, οι οποίοι, απομακρύνονται για λίγες ώρες και επιστρέφουν ανενόχλητοι! Το πρόβλημα δεν αφορά πλέον μόνο την παραβατική τους συμπεριφορά και τις οχλήσεις τους προς τους κατοίκους, αλλά εγκυμονεί υγειονομικούς και άλλους κινδύνους για τον παιδικό σταθμό που βρίσκεται εκεί, καθώς οι ΡΟΜΑ εισχώρησαν σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τις παροχές των εγκαταστάσεών του παράνομα, προκαλώντας φθορές και αφήνοντας καθημερινά απορρίμματα, τόσο σε χώρους του παιδικού όσο και πέριξ αυτού, σε τέτοιο βαθμό ώστε να κινδυνεύει πλέον η υγεία των μικρών παιδιών!

Κύριε Διοικητά,
Σας είχα ενημερώσει για το επείγον του θέματος και στην προηγούμενη επιστολή μου, δυστυχώς όμως δεν προβήκατε σε ενέργειες ικανές να επιλύσουν το θέμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή όχι μόνο να έχει επιδεινωθεί η κατάσταση, αλλά να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας!

Παρακαλώ όπως προβείτε σε ΆΜΕΣΕΣ ενέργειες γιατί η οργή της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον ασυγκράτητη και δε θα είμαστε υπεύθυνοι για την όποια κατάσταση εξελιχθεί.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας,

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου» Πηγή

This entry was posted in ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.