Όσα κρύβονται πίσω από μια βάπτιση

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε σε παιδιά ομόφυλων γονέων – Ο Αμερικής ήθελε να ανοίξει την κουβέντα εντός και εκτός Εκκλησίας

Δεν είναι και τόσο αθώα η συζήτηση που έχει ανοίξει στην Εκκλησία μετά την τέλεση της βάπτισης παιδιών από ομόφυλους γονείς από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Με αφορμή μία βάπτιση αποκαλύφθηκε η σύγκρουση των δύο διαφορετικών κόσμων που υπάρχουν εντός της Εκκλησίας.

Από την εφημερίδα Ορθόδοξη ΑΛΗΘΕΙΑ

Από τη μία εκείνων που δεν θέλουν να ανοίγουν κουβέντες για όσα συγκλονιστικά γίνονται σε μια κοινωνία που αλλάζει ιλιγγιωδώς. Και, από την άλλη, εκείνων που πιστεύουν σε μια Εκκλησία που δεν θα αλλάξει στην ουσία της, όμως δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν βλέπει όσα συμβαίνουν γύρω.

Για να μη γελιόμαστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε βάπτιση σε παιδιά ομόφυλων γονέων. Γίνεται τα τελευταία χρόνια κατά κόρον. Το γνωρίζουν όλοι οι Μητροπολίτες. Γιατί όταν έρχονται οι «γονείς» και δηλώνουν ως όνομα πατρός «αγνώστου» ή παιδί «μονογονεϊκής» οικογένειας, τι είναι; Οι ιερείς και οι Μητροπολίτες που τελούν τη βάπτιση ξέρουν πως πρόκειται για παιδί που έχει προέλθει από τράπεζα γενετικού υλικού ή από παρένθετη μητέρα. Το θέμα της ομοφυλοφιλίας δεν το ανοίγω καν. Οι Ιεράρχες μόνοι τους θα έπρεπε να βρουν το θάρρος να το ανοίξουν. Γιατί και οι ίδιοι οι (έγγαμοι) ιερείς τους χλευάζουν για τη σιωπή τους σε αυτό το θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήθελε να ανοίξει την κουβέντα, εντός και εκτός της Εκκλησίας, με έναν τρόπο πολύ δηλωτικό. Θα μπορούσε να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την τοπική Μητρόπολη; Θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτικά; Σίγουρα. Αμφιβάλλω αν θα είχε προκαλέσει τόση δημοσιότητα και θόρυβο. Ας είναι έστω αυτή η ευκαιρία για την Εκκλησία να δει τι θα κάνει και να μη συνεχίσει να κρύβει τα πράγματα κάτω από το χαλί.

Τα έχω πει και παλιότερα. Κανένας δεν είπε πως η Ορθοδοξία πρέπει να υιοθετεί και να αφομοιώνει κάθε προοδευτική «κουλαμάρα» προωθούν οι υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αλλο αυτό και άλλο να αρνείται η Εκκλησία να πράξει τα ιερά της μυστήρια, να αρνείται τη βάπτιση ενός βρέφους σε χριστιανό ορθόδοξο. Γιατί στο τέλος θα καταλήξει ένα «ελιτίστικο» κλαμπ μερικών χιλιάδων ανθρώπων.

Βρήκαν ευκαιρία

Εκεί που στέκομαι είναι στην ευκαιρία που βρήκαν, με αφορμή αυτή τη βάπτιση, να συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι εντός της Εκκλησίας. Τη μία η κουβέντα περιστρέφεται στην ομοφυλοφιλία, την άλλη στα εμβόλια και την τρίτη στο ηλεκτρονικό τσιπ.

Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι που δεν έχουν αποφασίσει να συνδιαλλαγούν σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο και συνεχώς απομακρύνονται. Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η κουβέντα; Ολα αυτά τα θέματα, μεταξύ άλλων, είναι η αφορμή. Η αιτία είναι να γίνει ξεκαθάρισμα. Ξεκαθάρισμα υποψηφίων για μελλοντικούς θώκους και για να μπορέσουν να προωθήσουν άλλους.

Στη συζήτηση μπαίνουν ομάδες Ιεραρχών, μοναστήρια και θεολόγοι, λέγοντας καθένας ό,τι μπορεί εναντίον του άλλου. Λες και υπάρχουν οι γνήσιοι ορθόδοξοι και οι «λάιτ». Πράγματα οξύμωρα δηλαδή. Σαν μερικούς γέροντες στο Αγιον Ορος. Που μιλούν για το ηλεκτρονικό τσιπάκι που θέλει να επιβάλει η παγκόσμια τάξη για να παρακολουθεί κάθε κίνησή μας, αλλά κρατούν στο χέρι τους το τελευταίας τεχνολογίας smartphone, δίνοντας μόνοι τους βορά σε όλες τις εταιρίες τα προσωπικά τους δεδομένα…Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Bookmark the permalink.