Στο απυρόβλητο έβαλε ο Μητσοτάκης τον εαυτό του

Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης

Στην γνωστή γραμμή του ανεύθυνου πρωθυπουργού κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αν και αυτή την φορά διολίσθησε πλήρως σε ακροδεξιά ρητορική βάζοντας σαν ασπίδα «τον εθνικό σκοπό της Υπηρεσίας Πληροφοριών», που δεν θα πρέπει να υπονομευθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως έχει κάνει και σε όλες τις προηγούμενες καταστάσεις (πανδημία, πυρκαγιές), αρνήθηκε τις προσωπικές του ευθύνες, αυτή την φορά κρυπτόμενος πίσω από τους δύο παραιτηθέντες -τον διοικητή της ΕΥΠ και τον ανεψιό του και διευθυντή του γραφείου του. Σε μία προσπάθεια να κολακεύσει το ακροδεξιό κοινό του κόμματός του ( και το ακραίο κέντρο) εμφάνισε την όλη υπόθεση των παρακολουθήσεων ως ένα λάθος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένα «ολίσθημα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που όμως δεν θα πρέπει να απαξιωθεί αφού επιτελεί «εθνικό σκοπό».

Ο κ. Μητσοτάκης κατ’ αρχήν είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα, άρα μπορεί στην ελληνική επικράτεια να παρακολουθείται οποιοσδήποτε για λόγους που τους γνωρίζει μόνο η ΕΥΠ, ούτε καν ο πρωθυπουργός, και να μην υπάρχει έλεγχος και λογοδοσία. Πέταξε δε το μπαλάκι των ευθυνών στον δικαστικό λειτουργό που δίνει την άδεια της παρακολούθησης. Το ότι η ΕΥΠ με δική του απόφαση υπάγεται στον ίδιο το αντιπαρήλθε. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.