Σκοπιανός βουλευτής: «Πραγματοποιούμε έναν στρατηγικό στόχο, είσοδο στην Ε.Ε. ως «Μακεδόνες»

«Σε πέντε χρόνια, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας» – SDSM, κατάφερε να πραγματοποιήσει τους δύο μεγαλύτερους στρατηγικούς στόχους του κράτους.

Μέσα από μια υπεύθυνη, πολιτειακή προσέγγιση, καταφέραμε να άρουμε όλα τα εμπόδια και η Βόρεια Μακεδονία έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Μετά από 17 χρόνια υποψηφιότητας, επιτέλους και επάξια ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε στη σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του SDSM, Ντάρκο Καέφσκι.

Σύμφωνα με αυτόν «όλα αυτά τα πετύχαμε με τη διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας σε καθαρή διατύπωση, με προστατευμένη μακεδονική ταυτότητα αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο. Μπαίνουμε στην ΕΕ ως ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και αυτό φαίνεται ήδη από την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και από τη διαδικασία ελέγχου».

«Τώρα που έπεσε η σκόνη από την υστερία, είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα ψέματα του VMRO-DPMNE για δήθεν κίνδυνο της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας απέτυχαν.

Δεν υπάρχει αφομοίωση και εκβουλγαρισμός με τους οποίους το VMRO-DPMNE και ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι τρόμαξαν το κοινό. Όμως, παρά το γεγονός ότι όλα τα ψέματά τους έχουν διαψευσθεί, από το Λευκό Παλάτι συνεχίζουν να διαδίδουν ψέματα και να επινοούν σχέδια», λέει ο Καέφσκι. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.