Τί πραγματικά συμβαίνει με το “άταφο παιδί” στον Έβρο;

Γράφει η Όλγα Μαύρου

Πολλά ερωτηματικά γεννώνται πλέον με το “άταφο παιδί” σε νησίδα στον Έβρο. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, ενώ οι Έλληνες ότι βρίσκονται επί τουρκικού. Όμως κανείς –όπως λένε αμφότεροι– δεν τους βρίσκει. Δύο τινά δύναται να συμβαίνουν: ή μια από τις δύο κυβερνήσεις ψεύδεται, ή αυτά τα 40 άτομα ήδη διεκπεραιώθηκαν. Τουτέστιν ή πέρασαν διακριτικά στην Ελλάδα ή γύρισαν στην Τουρκία.

Κάποιοι εν τω μεταξύ λένε ότι οι 40 πρόσφυγες-μετανάστες θα περάσουν σήμερα στην Ελλάδα, καθότι αφού οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η νησίδα είναι ελληνική, οι ελληνικές αρχές μπορούν να τους παραλάβουν ανεμπόδιστα. Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν ότι «η Ελλάδα που ξεσήκωσε τον κόσμο για μια βραχονησίδα με κατσίκες στο Αιγαίο, τώρα λέει ότι η νησίδα με το νεκρό παιδί στον Μαρίτσα (σ.σ. Έβρος) ανήκει στους Τούρκους και δεν θα ανακατευτούμε, για να μη δεχτεί τους μετανάστες». Επιμένουν δε πως οι 40 αυτοί άνθρωποι δεν βρίσκονται σε καμία τουρκική νησίδα αλλά ανατολικά του χωριού Κισσάρι στην ελληνική πλευρά.

Εν τω μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες ναι μεν εγκαλεί και τις δύο χώρες για το περιστατικό, αλλά αναφέρεται «στη διάσωση των φερομένων ως εγκλωβισμένων». Και πέραν του ερωτηματικού που αφήνει, οπότε δεν υιοθετεί την πληροφορία για την ύπαρξή τους, δεν κάνει καμία ανθρωπιστική κίνηση. Ούτε καμία ΜΚΟ αναλαμβάνει πρωτοβουλία να παράσχει συνδρομή, παρότι υποτίθεται ότι υπάρχει ένα “άταφο παιδί”.

Όλες αναδεικνύουν το θέμα με το θάνατο 5χρονου κοριτσιού και με ένα δεύτερο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση από δάγκωμα σκορπιού, όμως καμία δεν κινείται. Θα ήταν παράνομο να κινηθεί κάποιος, βέβαια, αλλά θα ήταν και ανθρώπινο. Θα μπορούσε π.χ. να πάει εκεί ένας γιατρός με φάρμακα. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να επέμβουν, γιατί λένε ότι η νησίδα είναι ελληνική, όμως ούτε οι Έλληνες μπορούν να τον συλλάβουν, γιατί θεωρούν τη νησίδα τουρκική.

Πού βρίσκεται όμως αυτό το “άταφο παιδί” και το αδελφάκι του; Γιατί με τόσα iPhone στη νησίδα, δεν έχουμε π.χ. εικόνα της χαροκαμένης μάνας; Σε βίντεο φαίνονται οιδήματα σε παιδικά άκρα, και ένα παιδί που δεν ξέρει κανείς αν απλά κοιμάται, ή είναι νεκρό. Η μητέρα, που λογικά θα έπρεπε να ωρύεται, δεν φαίνεται πουθενά. Εμφανίζονται 3-4 άνδρες γυμνοί να ισχυρίζονται ότι τους πήραν ρούχα και κινητά Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι σκότωσαν στο ξύλο έναν από αυτούς κι ότι άλλοι δύο πνίγηκαν στη διάρκεια επαναπροώθησης στα τέλη Ιουλίου. Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.