Απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος – Τελευταίος επιζών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο θρυλικός πιλότος, τελευταίος επιζών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Κωνσταντίνος Χατζηλάκος. Στην πορεία ζωής και την προσφορά του Κωνσταντίνου Χατζηλάκου αναφέρεται με ανακοίνωσή της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας:

Ο αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1920. Κατετάγη στη Σχολή Ικάρων το 1940. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (1940-1945) ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 200 πολεμικές αποστολές με αεροσκάφη «Hurricane» και «Spitfire». Για την δράση του αυτή του απονεμήθηκαν δέκα πολεμικά παράσημα.

Την περίοδο 1945-1967 διετέλεσε εκπαιδευτής σε στρατιωτικές σχολές και των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και διοικητής μεγάλων αεροπορικών μονάδων και διευθυντής επιχειρήσεων σε στρατηγεία του ΝΑΤΟ. Το 1964-1967 ήταν ακόλουθος άμυνας στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Αποστρατεύτηκε τον Απρίλιο του 1967.

Στη συνέχεια εργάστηκε για εννέα χρόνια ως διευθυντικό στέλεχος στη Χαλυβουργική και από το 1978-1997 ήταν τεχνικός σύμβουλος της Mc Donnell Douglas Corporation. Ως βετεράνος πολεμικός πιλότος ήταν πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων αεροπόρων της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, κλάδος Αθηνών.

Σημ. Οι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Απεβίωσε σε ηλικία 102 ετών ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος – Τελευταίος επιζών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

  1. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγάπη και την προσφορά του στην μητέρα Ελλάδα. Θα ζει πάντα στις αναμνήσεις και στις καρδιές μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.