Οι λαοί απαντούν στον Κουτσούμπα

Οι εφιάλτες αρχίζουν σαν κακόγουστα αστεία κι έπειτα θεριεύουν. Αυτό συνέβη και με τη μαρξιστική αρλούμπα του κομμουνισμού.

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ, αναφερόμενος στα 100χρονα από τη γέννηση της μακαρίτισσας της ΕΣΣΔ, είπε: «Τα 69 χρόνια της ύπαρξης της ΕΣΣΔ, παρά τα όποια προβλήματα, το σοσιαλιστικό σύστημα απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού έναντι του καπιταλισμού, τα τεράστια πλεονεκτήματα που παρέχει για την εργασία και τη ζωή των εργαζομένων».

Ας μάθουμε -βλέποντας μερικές εικόνες- τι απάντησαν στον Κουτσούμπα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που… ευτύχησαν να βρεθούν υπό σοβιετική κατοχή.

1 & 2. Εισβολή σοβιετικών τεθωρακισμένων για να καταστείλουν την Ανοιξη της Πράγας (21 Αυγούστου 1968). Οι Τσέχοι πολίτες ζητούσαν ελευθερία και οι κομμουνιστές της Μόσχας απάντησαν με τανκς και σφαίρες.

3, 4 & 5. Δεκέμβριος 1989. Εκατομμύρια Ρουμάνοι διαδηλώνουν εναντίον της κομμουνιστικής τυραννίας του ζεύγους Τσαουσέσκου. Ο «λαοπρόβλητος» Νικολάε, αφού έχει δώσει εντολή στη Σεκιουριτάτε (η μυστική αστυνομία της Ρουμανίας) να ανοίξει πυρ εναντίον των διαδηλωτών, βγαίνει στο μπαλκόνι μαζί με τη γυναίκα του, Ελενα, για να ανακοινώσει φιλολαϊκά μέτρα. Η συνέχεια είναι γνωστή, δόθηκε από τα πολυβόλα του εκτελεστικού αποσπάσματος.

6 & 7. Νοέμβριος 1989: Οι Ανατολικογερμανοί ήταν τόσο ευτυχισμένοι ευρισκόμενοι στις στοργικές αγκάλες των Σοβιετικών, ώστε ήθελαν να την κοπανήσουν και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία, γκρέμισαν το τείχος που τους μάντρωνε επί δεκαετία και το ’σκασαν για τη Δύση.

Πηγή

This entry was posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.