Η έκθεση «Ίππος: Το άλογο στην Αρχαία Αθήνα» διαθέσιμη διαδικτυακά

Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα σας προσκαλεί σε μια ιδιαίτερη διαδικτυακή περιήγηση της έκθεσης, «Ίππος: Το άλογο στην Αρχαία Αθήνα», όπου μπορείτε να ανακαλύψετε νέες πληροφορίες σχετικά με τις ταφές των αλόγων, το ρόλο που διαδραμάτιζαν στο ιππικό αλλά και στα αθλήματα, καθώς και την επιρροή που είχαν στην κοινωνία της Αθήνας.

Στην έκθεση μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικά έργα τέχνης όπως, το πρώτο άλογο που απεικονίστηκε ποτέ, στην κεραμική της αρχαίας Ελλάδας, εντυπωσιακά μνημεία αφιερωμένα σε διοικητές του ιππικού, καθώς και μια απαράμιλλου κάλους, χάλκινη κεφαλή αλόγου, η οποία ανήκε κάποτε στον οίκο των Μεδίκων.

Αυτή είναι η πρώτη διαδικτυακή έκθεση, πλήρως αφιερωμένη στις διάφορες πτυχές της ζωής των ιπποειδών, όπως για παράδειγμα, την σχέση του με τα παιδιά, την αριστοκρατική του υπόσταση, καθώς και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στην θρησκεία.

Η έκθεση αυτή διοργανώθηκε το 2022, από την καθηγήτρια, Jenifer Neils, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, και είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του διαδικτύου καθώς και ενός δίγλωσσου καταλόγου.

Περιηγηθείτε στην έκθεση: https://www.hippos.gr/

Αποκτήστε τον δίγλωσσο κατάλογο: http://bit.ly/3wcS0kX 

Πηγή: Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Ανασκαφή

This entry was posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.