Σοκ! Τον χειμώνα χιονίζει!

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Η είδηση είναι πραγματικά συγκλονιστική. Οταν κάνει πολύ κρύο, πού και πού, η βροχή γίνεται σαν μπαμπάκι και καλύπτει τα πάντα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τη δική του άποψη, πρέπει να είναι ο γενναιότερος όλων και ο πλέον… άθικτος εκ των ζώντων. Οταν κλειδαμπάρωνε τους Ελληνες στα σπίτια τους, απαγόρευε το ψάρεμα (και από παραλία, και με βάρκα, αλλά και το ψαροντούφεκο), το κυνήγι αλλά και τη μοναχική βόλτα στο δάσος χωρίς μάσκα, το έκανε για το καλό όλων.

Ανησυχούσε μην τυχόν και κολλήσουν κορωνοϊό. Ο ίδιος, λεβέντης σωστός και παράτολμος, μπροστάρης και πρόμαχος, καβαλούσε σαν ατίθασο άτι το ποδήλατό του, μάζευε την παρέα του και πήγαινε βόλτες στην Πάρνηθα για να τσεκάρει μην τυχόν και ο κορωνοϊός έπληξε και τα ελάφια ή τα δέντρα του δρυμού. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν σε υποχρέωνε να κλειστείς σπίτι και να στέλνεις SMS στον Χαρδαλιά για να πας να πετάξεις τα σκουπίδια, έκανε κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας για να αποδείξει ότι ο Covid-19 δεν τους χτυπά τους αντρειωμένους.

Τώρα, η πατρίδα περνάει ακόμα μια μεγάλη δοκιμασία. Στο Παγκράτι της Αθήνας και στην πλατεία Συντάγματος, σε κάποια στιγμή το χιόνι σκέπασε τα πάντα – και μάλιστα έφτασε το εξωφρενικό ύψος του μισού πόντου! Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι δεινός χιονοδρόμος, βετεράνος των καταδρομικών επιχειρήσεων σε χιόνι, πάγο και ηφαιστειακή λάβα. Oταν γινόταν το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνος έκανε σκι στο χιονοδρομικό στην Κόρινθο, τεστάροντας ο ίδιος τις συνθήκες διεξαγωγής χειμερινού πολεμικού αγώνα εναντίον των Σλάβων επιβούλων.

Τώρα που το ’στρωσε (όχι και τόσο, βρε αδελφέ, αλλά το ’στρωσε πάντως), ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μια γενναία -και αντιπροσωπευτική του χαρακτήρος της εξουσίας του- απόφαση: να κλείσει τα πάντα μέχρι ο καιρός να γίνει αίθριος, να μη φυσούν άνεμοι, να μη βρέχει, να μη σκάνε τα τζιτζίκια από τη ζέστη, να μην απειληθεί η αυτοδυναμία της κυβέρνησής του.

Πάντως, η προσπάθεια τηλεοπτικών σταθμών να εμφανίσουν ως θεομηνία μισό πόντο χιονιού στο Παγκράτι φαντάζει εξίσου κωμική με την πρωθυπουργική αντίληψη περί του λουκέτου ως πάγια κυβερνητική επιλογή. Πηγή

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΙΡΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.