Πακιστανική προπαγάνδα στο κέντρο της Αθήνας, με «χορηγό» τον Δήμο Αθηναίων και την κυβέρνηση – Εικόνες – σοκ από το Σεράφειο

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η απόλυτη κατάντια απόψε, καθώς πακιστανοί ισλαμιστές, με την ευγενική ”χορηγία” του Δήμου Αθηναίων και της Κυβέρνησης, γιόρτασαν την ”Ημέρα Ανεξαρτησίας” τους! Μόνο που για άλλη μία φορά γίναμε ”μάρτυρες” της πακιστανικής ισλαμιστικής προπαγάνδας εντός ελληνικού εδάφους.

Συνέχεια
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ | Tagged , , , , , , , , | Σχολιάστε

Τί πραγματικά συμβαίνει με το “άταφο παιδί” στον Έβρο;

Γράφει η Όλγα Μαύρου

Πολλά ερωτηματικά γεννώνται πλέον με το “άταφο παιδί” σε νησίδα στον Έβρο. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες-πρόσφυγες βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, ενώ οι Έλληνες ότι βρίσκονται επί τουρκικού. Όμως κανείς –όπως λένε αμφότεροι– δεν τους βρίσκει. Δύο τινά δύναται να συμβαίνουν: ή μια από τις δύο κυβερνήσεις ψεύδεται, ή αυτά τα 40 άτομα ήδη διεκπεραιώθηκαν. Τουτέστιν ή πέρασαν διακριτικά στην Ελλάδα ή γύρισαν στην Τουρκία.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ | Tagged , , , , , , | Σχολιάστε

Σταυριανάκος Σωτήριος: Δεν θα υποχωρήσουμε, είμαστε Έλληνες και πολεμάμε για την Ελλάδα

Ο Σωτήρης Σταυριανάκος γεννήθηκε στο Σκουτάρι Λακωνίας την 11η Ιανουαρίου 1941. Κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων την 30η Σεπτεμβρίου 1961, απ’ όπου αποφοίτησε την 27η Ιουλίου 1965 ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Στην ΕΛΔΥΚ υπηρέτησε από 6 Αυγούστου 1972 μέχρι 16 Αυγούστου 1974, ως Διμοιρίτης Διμοιρίας Μηχανικού του Λόχου Διοικήσεως. Φονεύθηκε την 16η Αυγούστου 1974 κατά τη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, κατά την οποία ως επικεφαλής της Διμοιρίας του υπερασπίστηκε με πείσμα και αυταπάρνηση το στρατόπεδο.

Συνέχεια

Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ 1974 | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Σχολιάστε

Το Κρητικό Μαχαίρι

dagger-138

Το τυπικό Κρητικό μαχαίρι με τη μορφή την οποία διατήρησε μέχρι την εποχή μας, γεννήθηκε κατά τα τέλη του 18ου αιώνα κι έχει σχήμα που θυμίζει “σαΐτα”. Το χαρακτηριστικό του σχήμα υιοθετήθηκε μ’ ενθουσιασμό από τους Κρητικούς και αντιστάθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Συνέχεια
Posted in ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, Κρήτη, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Σχολιάστε

Οι ανεμόμυλοι της Δρυοπίδας Κύθνου: καταγραφή και ανάλυση

Γράφει ο Παναγιώτης Μάρκου

Ο οικισμός της Δρυοπίδας βρίσκεται στο νότιο και κεντρικό τμήμα της νήσου Κύθνου, με μέσο υψόμετρο τα 190 μέτρα περίπου, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Περιβάλλεται από όρη και είναι αθέατος από τη θάλασσα. Το αιολικό δυναμικό παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρό σε αυτά τα όρη, στοιχείο που ευνόησε τη λειτουργία ανεμόμυλων στην ευρύτερη περιοχή. Φαίνεται πως συνολικά λειτουργούσαν 26 ανεμόμυλοι, οι οποίοι όμως δεν κατασκευάστηκαν κατά την ίδια χρονική περίοδο. Από αυτούς έχουν εντοπιστεί οι θέσεις των 20, οι οποίες φαίνονται στον χάρτη 1 μαζί με το τοπικό οδικό δίκτυο. Ο συνολικός αριθμός των 26 ανεμόμυλων προέκυψε από τη διασταύρωση της βιβλιογραφικής έρευνας με την έρευνα πεδίου. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει βιβλιογραφική αναφορά η οποία κάνει λόγο για τον αριθμό των ανεμόμυλων του οικισμού περί το έτος 1835, η οποία τους αριθμεί σε 22 (σημ. 1). Παράλληλα όμως, τα ιστορικά φωτογραφικά τεκμήρια, συναρτήσει των προφορικών μαρτυριών της τοπικής κοινωνίας, τεκμηριώνουν ότι πολλοί από τους 20 ανεμόμυλους ή τα κατάλοιπα αυτών που εντοπίστηκαν στο πεδίο, ήταν μεταγενέστεροι των 22 για τους οποίους η βιβλιογραφία κάνει λόγο. Ως εκ τούτου, με τα υφιστάμενα δεδομένα, εκκρεμεί ακόμα η εξεύρεση 6 ανεμόμυλων.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, Κύθνος, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ | Tagged , , | Σχολιάστε

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από γκλίτσες στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος που ζει στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τη Δάφνη Βοΐου Κοζάνης, έχει στην κατοχή του 1.000 γκλίτσες και διατηρεί την μεγαλύτερη συλλογή στη χώρα μας.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, Ν. Κοζάνης | Tagged , , , , | Σχολιάστε

Δεκαπενταύγουστος, οι Έλληνες γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου

Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και τιμάται κάθε χρόνο με λαμπρότητα και ευλάβεια.

Συνέχεια
Posted in ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ | Tagged , , , , , , | Σχολιάστε

Γιατί ο κυπριακός Ελληνισμός του έπους της ΕΟΚΑ κατήντησε τουρκοδουλόφρων;

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Τι είναι η πατρίδα μας; Ποιος δεν θυμάται το γνωστό ποίημα του Ιωάννη Πολέμη, που απαγγέλλαμε στο Δημοτικό Σχολείο:

Συνέχεια
Posted in ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ | Tagged , , , , , , | Σχολιάστε

Αίγυπτος: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία – Τι συνέβη

Photo by Khaled DESOUKI / AFP

Τουλάχιστον 41 οι νεκροί και 55 οι τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε σήμερα, στο εσωτερικό εκκλησίας Κοπτών στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο την ώρα που μέσα ήταν συγκεντρωμένοι 5.000 πιστοί.

Συνέχεια
Posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Tagged , , , , , | Σχολιάστε

Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν καθημερινά τη βαρβαρότητά τους: Έριξαν νερό σε τοιχογραφίες 2.700 ετών «για να φαίνονται καλύτερα στις φωτογραφίες»

Ερείπια της παλιάς πόλης Τούσπα στην πόλη Βαν, Ανατολική Τουρκία / Φωτογραφία: Shutterstock

Η ανακάλυψη ενός ναού ηλικίας 2.700 ετών από κυνηγούς θησαυρών στην περιοχή Βαν της ανατολικής Τουρκίας αποτέλεσε αιτία για πανηγυρισμούς.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ | Tagged , , , , , | Σχολιάστε