Η αγάπη για την Ελλάδα δεν μπαίνει στο ζύγι

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

«Η αγάπη και η αμφιβολία δεν μιλιούνται ποτέ μεταξύ τους» έλεγε ο ποιητής και φιλόσοφος Χαλίλ Γκιμπράν στο “Άνθρωπος από τον Λίβανο”. Γι’ αυτό είμαι βέβαιη ότι όσοι αγαπούν την Ελλάδα μέσα και έξω απ’ τα σύνορά της έχουν απαρνηθεί προηγουμένως το υπερτροφικό τους “εγώ” και δεν αμφιβάλλουν γι’ αυτήν. Δεν αμφιβάλλουν γι’ αυτήν και δεν εξαρτούν τη διάθεση προσφοράς τους ανάλογα με το τι έχει η ίδια να τους προσφέρει στην κρατική της υπόσταση.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tagged , , , , , , , , | Σχολιάστε

Ο Πάπας της Ρώμης ως εκπρόσωπος ΜΚΟ

Η επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα διαφημίστηκε όσο λίγες, και σίγουρα θα άφηνε θετικές εντυπώσεις στους πολίτες της χώρας μας αν ο Πάπας Φραγκίσκος περιοριζόταν στα του οίκου του – δηλαδή, στην πνευματική καθοδήγηση του ποιμνίου του.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tagged , , , , , | Σχολιάστε

Σασμός: Οι συμφιλιωτές της βεντέτας στην Κρήτη

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτογραφίες-Video: ENRI CANAJ

Ο ορεσίβιος γέροντας με το παχύ μουστάκι ξέρει να μετρά τις λέξεις. Τι κι αν δεν τελείωσε το δημοτικό, στα σοκάκια των Λιβαδίων μπορεί με τις κουβέντες του να πείθει.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, Κρήτη, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ | Tagged , , , , , , | Σχολιάστε

Η λιμνούλα της Βουλιαγμένης με τα θαυματουργά λασπόλουτρα

Είχε ζηλέψει τη «δόξα» του Καϊάφα

Λίμνη Βουλιαγμένης (αρχές 20ού αιώνα)

Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

«Εις τον πολύν ιαματικόν πλούτον της Ελλάδος προστίθεται και η Βουλιαγμένη» έγραφαν οι εφημερίδες το 1884, φέρνοντας στην επιφάνεια έναν νέο προορισμό για τα ιαματικά λουτρά που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της ιατρικής και της επικαιρότητας. Δεν ήταν εύκολο ακόμη να φτάσει κανείς για παραθερισμό στην απομακρυσμένη Βουλιαγμένη.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Tagged , , , , , , , | Σχολιάστε

Τελλόγλειο: Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821

Έκθεση μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων που αποσκοπεί να αναδείξει τον ρόλο της ελληνικής ναυτικής παράδοσης στον αγώνα για την Ανεξαρτησία, με τίτλο «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821», ανοίγει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Πρόκειται για εννέα πλοία, που κατασκεύασε με μεράκι, μαεστρία και πιστή ακρίβεια ο Βολιώτης μοντελιστής Αντώνης Τζούμας από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα και άλλα υλικά.

Συνέχεια
Posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΝΑΥΤΙΛΙΑ | Tagged , , , , , | Σχολιάστε

Μουσείο Μπενάκη: «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022»

Εκθεση για την ιστορία των αγαπημένων μπισκότων, στο Μουσείο Μπενάκη

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η νέα έκθεση του Μουσείου Μπενάκη είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων.

Συνέχεια
Posted in ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Tagged , , , | Σχολιάστε

Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη: Τιμή σ’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα

Την ημέρα της 5ης Δεκεμβρίου οι άνδρες του Συντάγματος άκουγαν τους θορύβους των μαχών που είχαν ξεσπάσει στα διάφορα αστυνομικά τμήματα των Αθηνών. Στην περιοχή τους επικρατούσε ηρεμία αλλά μόλις σουρούπωσε εμφανίσθηκαν ύποπτοι τύποι οι οποίοι παρατηρούσαν τους στρατώνες. Επρόκειτο για τους ανιχνευτές μιας τεράστιας δύναμης ΕΛΑΣιτών η οποία αποτελείτο από δυο συντάγματα του ΕΛΑΣ με βαρύ οπλισμό καθώς και από εφεδρικά τμήματα που είχαν οργανωθεί στις συνοικίες Παγκρατίου, Βύρωνος, Καισαριανής, Γούβας, Καλλιθέας, Νέου Κόσμου, Πετραλώνων, Κατσιποδίου, Δουργουτίου κλπ. Την νύκτα οι δυνάμεις αυτές προωθήθηκαν σε θέσεις γύρω από το Σύνταγμα. Τα παρατηρητήρια της Χωροφυλακής άκουγαν όλο το βράδυ θορύβους από κινήσεις τροχοφόρων και βαδίσματος μεγάλων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων. Συνέχεια

Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Σχολιάστε

Ούτε κιχ από τους ευαισθητούληδες της αριστεράς, για τη ναζιστική φιέστα αποχαιρετισμού της Μέρκελ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Κανέναν δεν σόκαρε, ούτε στην Ελλάδα, ούτε διεθνώς η ναζιστική τελετή «αποχαιρετισμού» της καλής μανούλας(Μutti) Mέρκελ, που προσέφερε εξαιρετικές-πράγματι-υπηρεσίες στην Γερμανία, μαστιγώνοντας τον Ευρωπαικό Νότο και φέρνοντας τους λαθρομετανάστες στη πόρτα μας.

Συνέχεια
Posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tagged , , , , , | Σχολιάστε

«Βραδιά Δυτικής Θράκης» γιόρτασαν οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη

«Βραδιά Δυτικής Θράκης» την οποία διοργάνωσαν φοιτητές από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό «Πανεπιστήμιο Θράκη» της Αδριανούπολης.

Συνέχεια
Posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΘΡΑΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Tagged , , , , | Σχολιάστε

Ποδοσφαιρική ομάδα απόκτησε το Καστελόριζο

Ποδοσφαιρική ομάδα απόκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το ακριτικό Καστελλόριζο! Ύστερα από επίπονες προσπάθειες ο «Αθλητικός Όμιλος Μεγίστης Καστελλόριζο» πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγο καιρό και ήδη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας του τοπικού της Δωδεκανήσου. «Η ίδρυση του συλλόγου έγινε βασικά για εθνικούς λόγους» επισημαίνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Μιχάλης Λοΐζος που είναι από τους ιδρυτές του συλλόγου και από τους ανθρώπους που προσπάθησε ιδιαίτερα για την υλοποίηση του στόχου.

Συνέχεια
Posted in ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | Tagged , , , , | Σχολιάστε