Ο δωδεκάλογος του Εθνικιστή

Ο Εθνικιστής έχει συνταυτισμένη την ύπαρξή του με την Ελλάδα. Ο νόμος της φυσικής επιλογής, είναι ίδιος κι απαράλλαχτος και για τα Έθνη! Αν δεν θέλουμε να είμαστε έρμαια του κάθε ισχυρού, πρέπει να γίνουμε εμείς ισχυροί κι η δύναμη κάθε Έθνους, εξαρτάται από την θέλησή του! Όταν τα μέλη ενός Έθνους κοιτάζουν ΠΡΩΤΑ το Εθνικό τους συμφέρον και ΜΕΤΑ το ατομικό, το μεγαλύτερο μέρος της ζωτικότητάς τους διοχετεύεται για τα Εθνικά συμφέροντα. Οι άνθρωποι που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του Έθνους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, για τις μεγάλες μάζες και γι’ αυτό είναι η φυσική ηγεσία του Έθνους για την ιστορική του πορεία. ΟΛΑ λοιπόν για την ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙΠΟΤΕ για τον εαυτό του!!

ΛΑΒΡΥΣ

Για την Ελλάδα ο Εθνικιστής, πρέπει να τα θυσιάζει όλα! Περιουσία, σταδιοδρομία, οικογένεια, προσωπικά αισθήματα και κάθε άλλο αγαθό. Ένα μόνον πράγμα οφείλει να κρατήσει για τον εαυτό του! Την ΤΙΜΗ!!!

Έχοντας για σκοπό της ζωής του την Ελλάδα και δίνοντας τη ζωή του γι’ αυτήν, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά ν’ ακολουθεί τον φυσικό του προορισμό! Σ’ έναν αγώνα ένα σύνθημα ταιριάζει : ΝΙΚΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!! Κι ο Εθνικιστής, πρέπει πάντα να περιμένει το δεύτερο αν θέλει να πετύχει το πρώτο.

Ο Εθνικός αγώνας δεν γίνεται για ατομικά οφέλη και για τον Εθνικιστή, ένα συμφέρον υπάρχει! ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!

Ο Εθνικιστής αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όποιες κι αν είναι κι όσο κι αν του κοστίσει αυτό.

Η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση! Περιστοιχιζόμαστε από εχθρούς κι όσοι είναι φίλοι μας αποβλέπουν κάπου, γιατί σαν Έθνος, δεν έχουμε φυλετική συγγένεια με άλλα Έθνη. Είμαστε μόνοι μας.

Ο Εθνικιστής, πρέπει να είναι τολμηρός! Απ’ την φύση της αποστολής του πηγάζει αυτή η ιδιότητα. Κι πείρα αιώνων έχει δείξει, πως η ΝΙΚΗ ανήκει στους τολμηρούς!

Ο Εθνικιστής δεν πρέπει ν’ απογοητεύεται όσα εμπόδια κι αν βρεθούν μπροστά του, αν θέλει να φθάσει στον ΣΚΟΠΟ του πρέπει να επιμένει!

Κάθε αγώνας, θέλει τους αρχηγούς του! Οι διαταγές που συζητιούνται χάνουν την αξία τους, γιατί ο Εθνικός αγώνας χρειάζεται σιδερένια ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ!

Στην Εθνικιστική οικογένεια επικρατεί πνεύμα ΜΟΝΑΔΟΣ! Η καινούργια οικογένεια είναι για τον Εθνικιστή, πιό αγαπημένη από την φυσική του οικογένεια, γιατί μοιραία στις φλέβες του και στις φλέβες των Συναγωνιστών του τρέχει το πολύτιμο αίμα που ανακατεύτηκε στο στίβο της Εθνικής τιμής! Έτσι η βοήθεια ή η θυσία του για τον Συναγωνιστή του είναι φυσική και αυτονόητη.

Δεν είναι ανάγκη να λές τι κάνεις, αν αυτό δεν είναι παραίτητο για τον Εθνικό ΣΚΟΠΟ!

Ο Εθνικός αγώνας είναι πολύπλευρος! Γίνεται με κάθε μέσον που επιβάλλονται οι ιδέες! Το βιβλίο πρέπει να είναι ο αχώριστος σύντροφος του Εθνικιστή.

Απόσπασμα (με μικρή παρέμβαση από μέρους μου), από το κεφάλαιο ο δωδεκάλογος του Εθνικιστή του βιβλίου  Εθνικιστικά κείμενα και πατριωτικοί στίχοι μισού αιώνα,του Δημητρίου Σούτζου. Εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.

Σχετικά κείμενα

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

Nα φοβάσθε τους Εθνικιστές….

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ….

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.