Τίτλοι ειδήσεων

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης στο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Κώστας Κιλτίδης, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Επίσης ο πρώην υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θ. Κοτσώνης φέρονται να κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε θετικά για το υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο μηχανισμός της κας Ντ. Μπακογιάννη εργάζεται πυρετωδώς για την 21η Νοεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθεί το όνομα, το σύμβολο και η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Στελέχη πραγματοποιούν επαφές σε όλη την Ελλάδα, με στόχο στις 21 του μηνός να πετύχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση. Για το σκοπό αυτό, δημιούργησαν την ιστοσελίδα 21noemvriou.gr, με πληροφορίες για την εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο Μπάντμιντον.

Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συνεχής ανανέωση αποτελεσμάτων πατήστε εδώ

Συναγερμός στη ΜΙΤ

Ευάλωτες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Τι οδηγίες πήραν τα στελέχη της για τις ύποπτες συσκευές, τα «δωράκια» και τις…γυναίκες!

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Τουρκικού τύπου η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας παρείχε εκπαίδευση στο προσωπικό διαφόρων υπουργείων και κρατικών φορέων, όπως τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας καθώς και των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών Aselsan, Havelsan, TAI, ΒΟΤΑ5 και TPAO, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κατασκοπείας.

Πράσινα τέλη για Ι.Χ. και μοτό

Με φόντο την οικονομική κρίση που πλήττει τον κλάδο της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, τέθηκε από σήμερα σε ισχύ, δυο μήνες νωρίτερα, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας με τα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν τέλη βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων πλέον θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο).

Πρώτη δόση για την περαίωση

Άρχισε η καταβολή στις τράπεζες του 20% του φόρου της περαίωσης από τους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να υπαχθούν στη ρύθμιση. Οι φορολογούμενοι (επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες) έχουν προθεσμία μέχρι τις 18 Νοεμβρίου για την καταβολή της προκαταβολής, που θα σημάνει αυτόματα και την αποδοχή της ρύθμισης.

Στον Εισαγγελέα ο 53χρονος του «κυκλώματος πλειστηριασμών»

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο πολυπλόκαμο «κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων», που συνελήφθη σήμερα μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης τον οποίο απειλούσε.

Τα σενάρια που εξετάζει το ΔΝΤ για την παράταση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει -τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην αγορά- τα σενάρια που κυκλοφορούν για τη πιθανή διενέργεια πρόωρων εκλογών
Tην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από 3 σε 8 χρόνια, με αύξηση του επιτοκίου κατά 0,4 έως 0,7%, φέρεται να προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84.

Παράλληλα, το ΔΝΤ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονη πολιτική κόντρα στην Αθήνα, έπειτα και από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, στο «Βήμα της Κυριακής».

Το σκληρό πόκερ με τις πρόωρες εκλογές

Λυμένα τα χέρια για τις αλλαγές του 2011-2013 θέλει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, όπως διαμηνύουν από το Μαξίμου, «δεν μπλοφάρει» με το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών αν οι κάλπες της 7ης Νοεμβρίου έχουν αρνητική κατάληξη για το ΠΑΣΟΚ.

Τρέχουν στη ΝΔ για τη συσπείρωση

Με νέες παρεμβάσεις Σαμαρά επιχειρούν να ξεπεράσουν την αμηχανία για τις πρόωρες εκλογές.   Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματός του είναι ο βασικός στόχος ο οποίος και θα καθοδηγήσει όλες τις κινήσεις του κ. Αντ. Σαμαρά σε αυτή την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος αναγκάστηκε να παρέμβει από τις Βρυξέλλες προκειμένου να ξεπεράσει την αμηχανία των στελεχών του για το θέμα των πρόωρων εκλογών, θα πυκνώσει τις περιοδείες του -κυρίως σε δήμους της Αττικής- και παράλληλα θα δώσει οδηγίες σε όλους τους βουλευτές να επισκεφθούν συγκεκριμένους νομούς. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στις περιφέρειες όπου η μάχη δεν έχει ακόμη κριθεί.

Μέσα στο Νοέμβριο οι αποφάσεις για τη φορολογία

Εντός του Νοεμβρίου η κυβέρνηση αναμένεται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της για τη φορολογία που θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2011. Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν τις μετατάξεις προϊόντων από τον συντελεστή 11% σε υψηλότερο καθώς και τη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων. Οι μετατάξεις προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23% προβλέπονται στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από 1.1.2011 και να εισπραχθούν συνολικά σε ετήσια βάση 1 δις ευρώ.

28ος Κλασικός Μαραθώνιος: 2500 χρόνια μετά

Με ρεκόρ συμμετοχής θα δοθεί, αύριο (Κυριακή), η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μοναδικός στον κόσμο, όχι μόνο για τις ιστορικές καταβολές του, αλλά και για το μοναδικό και πολυσυλλεκτικό κοινό που τον συνθέτει. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας, που έχουν διανύσει ή διανύουν τον δικό τους προσωπικό μαραθώνιο, βρίσκονται με ευλαβική συνέπεια, κάθε χρόνο, στην εκκίνηση του αγώνα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 7 το πρωί εως τις 5.30 το απόγευμα.

Η παραλία στους δημότες Πατρών

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την παραχώρηση στο Δήμο 3.500 μέτρων παραλιακού μετώπου της πόλης, υπεγράφη στο δημαρχείο της Πάτρας, παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων στα δικαστήρια όλων των βαθμών. Την ίδια στιγμή οι προσδιορισμοί εκδίκασης των υποθέσεων στην Πρωτεύουσα γίνονται πλέον το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Στην όλη αυτή αρνητική εικόνα που παρουσιάζει η Δικαιοσύνη, έρχεται να προστεθεί και ο μεγάλος αριθμός των αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων που δίνονται και ειδικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μπακογιάννη: «Διπλό μήνυμα»

«Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της συμφιλίωσης και της συνεργασίας και, πάνω από όλα, τη μάχη για την ανάπτυξη της Κρήτης για την επόμενη τετραετία». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το Λασίθι όπου βρέθηκε, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη συνόδευσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Δημήτρη Γιαννουλάκη στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην ανατολική Κρήτη, ξεκινώντας από τα Μάλια, το Βραχάσι και το Σίσι.

Οι Γάλλοι «φλερτάρουν» με τον ΟΣΕ

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Παρίσι ο υπουργός Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών, κ. Δ. Ρέππας με τον Γάλλο υφυπουργό Μεταφορών, κ. Nτομινίκ Μπυσρό δόθηκε νέα ώθηση στο ενδιαφέρον των Γάλλων για τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Οπως εξήγησε ο κ. Ρέππας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τα δύο υπουργεία αποφάσισαν να έχουν «μια ανοιχτή επικοινωνία».

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για νέους ανέργους.

Ξεκίνησε, σήμερα, η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την «απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων, ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν σταδιακά άλλα επτά προγράμματα , που στόχο έχουν την ενίσχυση της απασχόλησης και την εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας.

Στο 10,1% η ανεργία στην ευρωζώνη

Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη έφτασε στο ιστορικά υψηλότερο 10,1% του ενεργού πληθυσμού το μήνα Σεπτέμβριο, οριακά πάνω από το 10% του περασμένου Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει ότι επί επτά μήνες, το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται γύρω στο 10%, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τη δημιουργία της ευρωζώνης το 1999.

ΕΕ – Προειδοποίηση για χωματερές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ελλάδα να υλοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σχετικά με τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής (χωματερές). Υπενθυμίζεται ότι το 2005, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, επειδή δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών και την αποκατάστασή τους. Ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα αρκετές εκατοντάδες παράνομων χωματερών.

Μετά από αίτημα του αρμόδιου, για το περιβάλλον, επιτρόπου Γιάνες Ποτότσνικ, η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στην Ελλάδα συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή. Σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές δεν ενεργήσουν, η Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει να προσφύγει στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών προστίμων.

Τηλεμαχία Γιάννη Μίχα- Βασίλη Μιχαλολιάκου στη zougla.gr

Δείτε εδώ σε απευθείας μετάδοση τις τηλεμαχίες.

Συμφωνία για τα Ναυπηγεία

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το κλείσιμο της σύμβασης που αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Ενιαίο εισιτήριο 1,20 ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες»

Αύξηση της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες στο 1,20 από 1 ευρώ που κοστίζει σήμερα, συγχωνεύσεις των πέντε υφιστάμενων συγκοινωνιακών εταιρειών σε δύο (μία για τα επίγεια μέσα και μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς), νέες περικοπές επιδομάτων των εργαζομένων αλλά και νέο εργασιακό καθεστώς για τους νεοπροσλαμβανομένους περιλαμβάνουν οι προτάσεις που εξετάζονται για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου του ΟΑΣΑ.

Κερδοσκοπούν οι πολυεθνικές εν μέσω κρίσης

Τη στιγμή που οι μισθοί στη χώρα μας έχουν μειωθεί, οι Έλληνες εξακολουθούν να ακριβοπληρώνουν τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν σαφές ότι θα στηρίξουν κάθε ενέργεια του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενάντια στην κερδοσκοπία και τις εναρμονισμένες πρακτικές των ενδοομιλικών συναλλαγών των πολυεθνικών εταιριών.

Πρόγραμμα εξοπλισμών

Μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στη Βουλή και στο ΚΥΣΕΑ την πρότασή της για νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και για το δεκαπενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Καλύπτει τους πολιτικούς ο Μ. Χριστοφοράκος

Ο πρώην πρόεδρος της «Siemens Hellas» Μιχάλης Χριστοφοράκος αρνείται ότι δωροδόκησε κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα, όπως επίσης και ότι είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Χθες, ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ κατέθεσε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά στις επίμονες ερωτήσεις της επιτροπής να αποκαλύψει ονόματα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ονόματα και πολιτικά πρόσωπα αποδέκτες, και παρέπεμψε στον πρώην πρόεδρο της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Εurostat: Στο 9,5% η ανεργία το 2009

Στο 9,5% διαμορφώθηκε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα το 2009, έναντι 7,7% το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Γιουνκερ: Γνωρίζαμε αλλά δεν μιλούσαμε

«Γνωρίζαμε και δεν μιλούσαμε», παραδέχτηκε -αφοπλιστικά ή κυνικά;- ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, βάζοντας μια «βόμβα» στο εσωτερικό της και ξεμπροστιάζοντας τις δύο μεγαλύτερες χώρες της, Γερμανία και Γαλλία.

Παράταση αποπληρωμής των δανείων εξετάζει το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να εξετάσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση οι χώρες της Ε.Ε., δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης: Λαϊκιστής ο Αντ. Σαμαράς

H Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990 υποστήριξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της οικονομίας. Επέρριψε, ωστόσο, μεγαλύτερες ευθύνες στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων. Σε συνέντευξή του στο Mega o κ. Μητσοτάκης άσκησε ακόμη έντονη κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη διακυβέρνηση της χώρας επί 5,5 χρόνια και την πολιτική που ακολουθήθηκε στην οικονομία.

Απεργίες στον ΟΣΕ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να απαντήσει στο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πόρισμα για τους νεκρούς της Marfin: Κλειστή η έξοδος – χωρίς πυρασφάλεια. Γνωστοί οι πέντε δολοφόνοι

Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια… σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα!

Προανάκριση κατ’ οίκον για τον Κώστα Καραμανλή;

Την κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποφάσισε ομόφωνα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ερντογάν.  Ξεκάθαρο «ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

Μεγάλος νικητής του δημοψηφίσματος στην Τουρκία ανακηρύχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η συνταγματική μεταρρύθμιση που προώθησε η κυβέρνησή του υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 58% με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Κλειστή η Λ.Αθηνών στο ύψος του περιπτέρου Χαϊδαρίου

Εκλεισε λίγο πριν τις 11:30 η Λεωφόρος Αθηνών στο ύψος του περιπτέρου Χαϊδαρίου, λόγω της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 39% και του μάνατζεμεντ των ΕΛΤΑ

Υπό το φόβο νέας αύξησης στο έλλειμμα των ΔΕΚΟ εποπτείας του το 2010, λόγω κατάπτωσης εγγυήσεων, αλλά και των αυστηρότερων μέτρων που απαιτεί το αναθεωρημένο μνημόνιο, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιταχύνει τις παρεμβάσεις του πέραν του ΟΣΕ – αστικές συγκοινωνίες και στα ΕΛΤΑ.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν  από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Yπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών στοιχείων τους.

Α.Λοβέρδος: «Περιμένουμε νέα αύξηση της ανεργίας»

Αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων προβλέπει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων μετά τον εμφύλιο πόλεμο θα είναι η πρώτη περίοδος που θα έχουν μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες.

«Ο Σημίτης δεν ήθελε στην Κύπρο τους S-300»

Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στον ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου επέρριψε την ευθύνη για τη μη μεταφορά στην Κύπρο των ρωσικών πυραύλων S-300 στην τότε κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, είπε, δεν ήθελε μεταφορά των πυραύλων στην Κύπρο αλλά στην Κρήτη, λόγω έντονων τουρκικών αντιδράσεων.

Ψιλά γράμματα για χοντρά μέτρα

Ενα μήνα περιθώριο δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση για να αποτρέψει τα νέα μέτρα. Τελεσίδικη περικοπή δαπανών 3,9 δισ. ευρώ αποφασίστηκε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μεγάλη περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αν δεν αποδώσει η είσπραξη εσόδων. Προς πώληση των μετοχών ΑΤΕ και Τ.Τ. με δημόσια προσφορά.

Πειραιάς: Το λιμάνι της αγωνίας για ΝΔ

Πονοκέφαλος για τη Ρηγίλλης ο υποψήφιος στον Δήμο Πειραιά, μετά την άρνηση του Σπ. Καπράλου. Προειδοποιήσεις και για άλλες διαγραφές.

Από κόσκινο οι επικουρικές

Το νέο μνημόνιο προβλέπει πως οι αναλογιστικές μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο. Οι παροχές θα αναπροσαρμοστούν με βάση την οικονομική βιωσιμότητα. Εντονη αντίδραση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τέρας ασελγούσε σε 6χρονη στην Ηγουμενίτσα

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο εβδομηντάχρονος με τις αρρωστημένες ορέξεις που συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι μόλις 6 χρόνων.

Αλλαγές και πάλι στις αποδείξεις

Αποδείξεις με «βαρύτητα» ετοιμάζει από το 2011 η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η φοροδιαφυγή από συγκεκριμένους  επαγγελματικούς τομείς.

«Η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος κομματικής αντιπαλότητας»

Υπέρ της «απομνημονιοποίησης» των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ .

Φωτιά στις τιμές των τροφίμων

Δραματικό αναμένουν το χειμώνα οι καταναλωτικές οργανώσεις, καθώς ήδη σε 25 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, η αύξηση της τιμής έχει ξεπεράσει την αύξηση του ΦΠΑ. Η Ελλάδα, χώρα με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ε.Ε. με υψηλότερο μόνον αυτόν της Ρουμανίας.

Υποψήφιος ο Κ.Μπακογιάννης

Ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής στο Καρπενήσι την υποψηφιότητά του για τον Δήμο, ο Κώστας  Μπακογιάνης, ως ανεξάρτητος υπερκομματικός.

Βίασαν και σκότωσαν 11χρονη

Δολοφόνησαν το 11χρονο κοριτσάκι που αναζητούνταν χθες μέσω του συστήματος Amber Alert στην Αρκαδία. Το βρήκαν σε χωράφι και έφερε ίχνη βιασμού.

Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αποφασίσθηκε στο Δ.Σ. Ο 68χρονος δικηγόρος, ο οποίος αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή τον Δεκέμβριο του 2004, αποτελεί προσωπική επιλογή του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης, το πλοίο Αμάλθεια

Το Λιβυκό πλοίο που προσπαθεί να φθάσει στη Γάζα ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης αλλά εξακολουθούσε να τελεί υπό στενή παρακολούθηση του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ ο τελικός του προορισμός –το εάν θα ελλιμενιστεί στην Αίγυπτο ή θα προσπαθήσει να φθάσει στον Παλαιστινιακό θύλακα– παραμένει άγνωστος, σύμφωνα με αντιφατικές πληροφορίες. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Καντάφι, που έχει ναυλώσει το σκάφος, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο Αμάλθεια έχει ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης.

Λέανδρος Ρακιντζής:«Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;»

Σαφείς αιχμές για δικαστική διαφθορά διατύπωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με αφορμή αναφορές (τις επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδης) της έκθεσής του για το 2009 περί «βραδύτητας απονομής της Δικαιοσύνης», «διακριτής μεταχείρισης των επωνύμων, οι οποίοι απαλλάσσονται με έκδοση βουλευμάτων» και «έκδοσης, καθημερινά, αποφάσεων που προκαλούν δυσμενή σχόλια ή απορίες», ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι ο ίδιος υπήρξε 38 χρόνια δικαστής, επίσης ο πατέρας του και ο γιος του, και μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα».«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου», σημείωσε. «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;», απηύθυνε ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν».

ΓΣΕΕ για το «πάγωμα» παροχών του ΟΕΚ

«Tην ώρα που οι εργαζόμενοι πλήττονται από άδικα και αντικοινωνικά μέτρα η διοίκηση του ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) αποφάσισε να εισηγηθεί στο υπουργείο εργασίας την διακοπή των προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής, λόγω χρηματοπιστωτικού προβλήματος στον οργανισμό, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής χτυπάει «κόκκινο»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και εκφράζει την έντονη διαφωνία της σχετικά με το ενδεχόμενο παγώματος των παροχών του ΟΕΚ και ζητά την απόρριψη από τον Υπουργό Εργασίας του σχετικού αιτήματος της διοίκησης.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο οργανισμός εισπράττει εισφορές από τους εργαζόμενους και μάλιστα ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα, να τους στερεί το δικαίωμα των παροχών. Εάν ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι. Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη την ψήφιση της διάταξης στο ασφαλιστικό που προβλέπει την περαιτέρω οικονομική ασφυξία του ΟΕΚ με μείωση των δικαιούμενων ποσών, ρύθμιση που δεν προβλέπεται από το απεχθές μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές παρεμβάσεις και δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθούν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και οι δικαιούχοι του ΟΕΚ» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Ενοποιούνται όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς υπό τον ΟΑΣΑ και ακριβαίνουν τα εισιτήρια

Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση τις παρεμβάσεις για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ και έχει έτοιμο αντίστοιχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυτού δεν έχουν λάβει οριστική μορφή καθώς αναμένεται η τελική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για τον χρόνο ανακοίνωσης των σχετικών εξαγγελιών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών προβλέπει συγχωνεύσεις-μαμούθ στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι θα υπαχθούν στην «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ, αναδιάταξη των δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματά τους. Σήμερα αναμένεται συνάντηση του κ. Δ. Ρέππα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν εγκαινιάσει με υπουργούς (προηγήθηκε συνάντηση με την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ) προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός στο κυβερνητικό έργο αλλά και να βελτιωθούν ορισμένοι τομείς που φαίνεται να βαλτώνουν. Κατά τη συνάντηση αυτή το πιθανότερο είναι να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών.

Το «Πίρι Ρέις» πραγματοποιεί έρευνες στη θάλασσα του Καστελόριζου

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις και στον τομέα των θαλάσσιων ερευνών η Τουρκία έβγαλε χθες τη νύχτα το γνωστό ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ξεκινά σεισμικές έρευνες. Η Αγκυρα εξέδωσε ναυτική αγγελία (ΝΑVΤΕΧ) με την οποία ανακοίνωνε ότι βγάζει για σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου το «Πίρι Ρέις». Το υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η περιοχή των ερευνών- ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κύπρου (έκτασης 60 τετρ. χλμ.)- αφορά σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάτι που αμφισβητεί η Αγκυρα. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι το «Πίρι Ρέις» απέπλευσε χθες το απόγευμα από το λιμάνι του Κας και αναμενόταν να φθάσει σήμερα το πρωί στην περιοχή που ορίζει η ΝΑVΤΕΧ.

Πάρτυ της Siemens και στα νοσοκομεία

«Όργιο» υπερκοστολογήσεων ιατρικού εξοπλισμού, τον οποίο προμήθευε στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας η Siemens την περίοδο 2002- 2009, αποκαλύπτει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, το οποίο παραδόθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το πολύπτυχο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

Ακύρωσε συναυλία της στα κατεχόμενα η Τζένιφερ Λόπεζ

Ύστερα από έντονες αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, καθώς και λόγω παρεμβάσεων στελεχών του αμερικανικού Κογκρέσου, η διάσημη Λατινοαμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη και τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο.

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Κατά την ψηφοφορία επί της αρχής, επί συνόλου 298 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο έλαβε 159 θετικές ψήφους, 137 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και δύο ψήφοι «παρών», από τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εναντίον του τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα.

Στην κατ΄άρθρο ψηφοφορία, η Ν.Δ. υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και είπε παρούσα στο 75. Παρών δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ όχι σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Παραπέμπονται για τις «φούσκες» του χρηματιστηρίου

Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμά του Συμβούλιο Εφετών, δεκαέξι άτομα, μεταξύ των οποίων και η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με σκέλος της υπόθεσης χειραγώγησης μετοχών το 1999-2000.

Τόλης Βοσκόπουλος: Δήλωνε φτωχός και ζούσε σαν κροίσος

Πολυτελή διαμερίσματα, αστρονομικά  νυχτοκάματα, ιδιωτικό αεροπλάνο για συναυλία στην Κύπρο είναι μερικά απ’ όσα… λησμόνησε να δηλώσει με συνέπεια να πρέπει να καταβάλει ως πρόστιμο περίπου 5,5 εκατ. ευρώ . Ξέχασε επίσης να δηλώσει στην εφορία, καλοκαιρινές διακοπές σε πανάκριβα μπανγκαλόου και προεδρικές σουίτες, χρησιμοποίηση (ενοικίαση) ιδιωτικού αεροπλάνου για συναυλίες στην Κύπρο, ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων στο ακριβότερο σημείο της Αθήνας, συμφωνίες για εμφανίσεις στο εξωτερικό με πληρωμή σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, ακόμα δε και κλοπή των φορολογικών του βιβλίων, συνθέτουν ένα μέρος μόνο του «παζλ» των φορολογικών περιπετειών του Τόλη Βοσκόπουλου.

Κανονικά λειτουργεί το μετρό τη Δευτέρα

Ανεστάλη η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων στην ΑΜΕΛ. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 286 εργαζομένων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης προσελήφθησαν παράνομα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το ΔΝΤ στέλνει το ΣΔΟΕ στην… Εκάλη, στα ακριβά προάστια και στα κοσμοπολίτικα νησιά

Ειδική ομάδα ελέγχου φορολογουμένων με μεγάλα εισοδήματα συστήνει το ΣΔΟΕ προκειμένου να εντοπίσει εστίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Το σχέδιο έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο τα… έχασε μπροστά στον τεράστιο αδήλωτο πλούτο στη χώρα μας. Ετσι αποφασίστηκε να συσταθεί μια ειδική ομάδα για τους φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που έχουν αποκτήσει τεράστιες περιουσίες οι οποίες δικαιολογούνται από τις νόμιμες δραστηριότη τές τους και ποιοι όχι.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επαγγελματικές ομάδες όπως είναι οι γιατροί, οι συμβολαιογράφοι, οι ιδιοκτήτες offshore εταιρειών, νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ακινήτων με πισίνες που δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία, σκαφών αναψυχής κτλ. Μάλιστα σε ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε συμβολαιογράφους διαπίστωσε ότι 6 στους 10 εμφάνιζαν αποκλίσεις από τα δηλωθέντα κέρδη τους άνω των 100.000 ευρώ. [ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΒΗΜΑ]

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ακουμπά τη Siemens

Τη διασύνδεση του σκανδάλου της Siemens με αυτό του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1998-1999 και τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) που έχει αναλάβει ειδικό ρόλο για την αποκάλυψη των πρακτικών και των προσώπων σε αυτές τις πολύπλοκες υποθέσεις. Οπως ανακοινώθηκε χθες επισήμως, το ΣΔΟΕ διενεργεί τρεις σημαντικούς ελέγχους κατά παραγγελία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και των εισαγγελικών αρχών, αν και είναι ακόμη άγνωστο αν συνδέονται μεταξύ τους. Οι έλεγχοι γίνονται για τις υποθέσεις του Βατοπαιδίου και της Siemens, καθώς και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 333 εισηγμένων εταιρειών την περίοδο 1998-2002. Παράλληλα το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί διεξοδικούς ελέγχους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τις συμβάσεις προμήθειας φρεγατών και υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στον Μαρινάκη το 67% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης συναντήθηκε με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη και συμφώνησε να γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος των Ερυθρολεύκων αποκτώντας το 67% των μετοχών της ΠΑΕ!  Ο 43χρονος εφοπλιστής θα αποκτήσει το 67% του μετοχικού πακέτου του Ολυμπιακού από τις μετοχές του κ. Κόκκαλη, ο οποίος παραμένει στην προεδρία του συλλόγου.

Αποκλεισμός του ΟΛΠ. – Κινητοποίηση κατοίκων και φορέων του Δήμου Περάματος στο λιμάνι του Πειραιά

Σε αποκλεισμό του ΟΛΠ και του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πάνω από 500 κάτοικοι και φορείς του Δήμου Περάματος, διαμαρτυρόμενοι  για την υποβάθμιση της περιοχής από δραστηριότητες του ΟΛΠ και της COSCO.

Πλημμέλημα το σκάνδαλο Ζαχόπουλου

Με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα -και όχι για κακουργήματα όπως είχαν αρχικά διωχθεί- τέσσερις εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Πρόκειται για την Εύη Τσέκου, τον τότε δικηγόρο της Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.

Το Πεκίνο «παγώνει» τις σχέσεις του με την Άγκυρα;

Το Πεκίνο εξετάζει να σταματήσει την έκδοση θεωρήσεων τουρκικών διαβατηρίων (βίζες).  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», οι κινεζικές Αρχές φοβούνται πως, μετά το αιματηρό περιστατικό στα ανοιχτά της Γάζας στα τέλη Μαΐου, είναι πιθανή κάποια τουρκική δραστηριότητα στις περιοχές των τουρκόφωνων Ουιγούρων.

Μειώσεις αποζημιώσεων απόλυσης κατά 50%.

Τη δυνατότητα να μειώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης κατά 50% αποκτούν οι εργοδότες με το νέο προεδρικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το κλειδί για τη μείωση είναι να έχει ειδοποιηθεί ο εργαζόμενος για την απόλυσή του σε χρόνο ο οποίος περιορίζεται σε έναν έως τέσσερις μήνες ενώ μέχρι σήμερα έφτανε έως και τους 24 μήνες. Θίγονται κυρίως οι εργαζόμενοι που έχουν απασχοληθεί για περισσότερα από έξι χρόνια στον ίδιο εργοδότη.

Απεργία διαρκείας στο Μετρό

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της εταιρείας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 170 συναδέλφων τους. Οι κινητοποιήσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο. Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11:00 έως τις 4:00.

Στη συνεδρίαση των σωματείων αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τρίτη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Τρίτη (όχι όμως το Σαββατοκύριακο) θα γίνονται οι εξής στάσεις εργασίας: 5:30 – 11:00 Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, 11:00 – 16:00 Σωματείο Οδηγών, 16:00 – 00:30 Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Στάση εργασίας πραγματοποιείται και στον ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάση από τις 12 έως και τις 4 το απόγευμα ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Στα ύψη οι τιμές του όζοντος

Στα ύψη από χθες και οι τιμές του όζοντος στην Αττική, καθώς η απεργία στο Μετρό επέτεινε τη χρήση των Ι. Χ αυτοκινήτων που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εκπομπών επικίνδυνων ρύπων. Το υπουργείο  Περιβάλλοντος χθες έκανε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες πολιτών να  αποφεύγουν τις μετακινήσεις  σε εξωτερικούς χώρους και προχώρησε σε σύσταση προς τους ενδιαφερόμενους να περιορίσουν τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων με καύσιμα.

Διαμαρτυρία των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Κορυδαλλού

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 7 το πρωί οι εξωτερικοί φρουροί του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, αποκλείοντας την κεντρική πύλη. Διαμαρτύρονται επειδή τους χρωστούν 14.000 ρεπό αλλά και για τις μετατάξεις στα γραφεία με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας των φυλακών. Οι εξωτερικοί φύλακες δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως τις 10 το πρωί.

Αδιόρθωτα χιλιάδες γραπτά

Στον αέρα βρίσκεται το 30% των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω της αποχής των καθηγητών από τη διόρθωση. Μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συνεχιστεί έως και την Παρασκευή η αποχή από τη βαθμολόγηση, είναι πλέον σίγουρο ότι οι μαθητές φέτος δεν πρόκειται να πάρουν τους βαθμούς τους έως το τέλος του μήνα, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η διαδικασία της βαθμολόγησης θα ολοκληρωνόταν αύριο, αλλά τώρα θα υπάρξει καθυστέρηση, η οποία θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα ακολουθήσουν οι καθηγητές τις επόμενες ημέρες.

Με δανεικά το εφάπαξ

Μέσω δανεισμού με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα καλύψει το ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων τις υποχρεώσεις του για τη χορήγηση του εφ απαξ σε περίπου 20.000 υπαλλήλους που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Αυτό συμφωνήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο υπ. οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.  Το κόστος για τους συγκεκριμένους δικαιούχους ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ και όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ Ηλίας Ηλιόπουλος μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν προστεθεί άλλες 10.000 αιτήσεις από εκπαιδευτικούς ανεβάζοντας το κόστος σε περίπου 1,2 δισ. Εφιαλτική είναι πλέον η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου στοιβάζονται 20.000 αιτήσεις για εφάπαξ και αναζητούνται απεγνωσμένα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η μαζική φυγή των δημοσίων υπαλλήλων λόγω των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό απειλεί να τινάξει στον «αέρα» το Ταμείο, καθώς φέτος αναμένεται να ανοίξουν την…πόρτα εξόδου περίπου 40.000 άτομα.

Επίθεση «φιλίας» και χείρα …. βοηθείας από την Κίνα με επενδύσεις στην Ελλάδα

«Η κινεζική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές, ισχυρές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν εμπορικούς εταίρους για επενδύσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ  Ντετζιάνγκ. Με την υπογραφή δεκατεσσάρων συμφωνιών κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου κλείνει η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας  Γιανγκ Ντεγιάνγκ ο οποίος συνοδεύεται  από πολυπληθές κλιμάκιο Κινέζων  υπουργών και αξιωματούχων.

Δείτε το πρόγραμμα του Μουντιάλ από τις 15/06 έως τις 26/06, που τελειώνει η πρώτη φάση της διοργάνωσης.

* 15/06 14:30 Νέα Ζηλανδία – Σλοβακία
* 15/06 17:00 Ακτή Ελεφαντοστού – Πορτογαλία
* 15/06 21:30 Βραζιλία – Βόρεια Κορέα

* 16/06 14:30 Ονδούρα – Χιλή
* 16/06 17:00 Ισπανία – Ελβετία
* 16/06 21:30 Νότιος Αφρική – Ουρουγουάη

* 17/06 14:30 Αργεντινή – Νότιος Κορέα
* 17/06 17:00 Ελλάδα – Νιγηρία
* 17/06 21:30 Γαλλία – Μεξικό

* 18/06 14:30 Γερμανία – Σερβία
* 18/06 17:00 Σλοβενία – Η.Π.Α.
* 18/06 21:30 Αγγλία – Αλγερία


* 19/06 14:30 Ολλανδία – Ιαπωνία
* 19/06 17:00 Γκάνα – Αυστραλία
* 19/06 21:30 Καμερούν – Δανία

* 20/06 14:30 Σλοβακία – Παραγουάη
* 20/06 17:00 Ιταλία – Νέα Ζηλανδία
* 20/06 21:30 Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού

* 21/06 14:30 Πορτογαλία – Βόρεια Κορέα
* 21/06 17:00 Χιλή – Ελβετία
* 21/06 21:30 Ισπανία – Ονδούρα

* 22/06 17:00 Γαλλία – Νότια Αφρική
* 22/06 17:00 Μεξικό – Ουρουγουάη
* 22/06 21:30 Ελλάδα – Αργεντινή
* 22/06 21:30 Νιγηρία – Νότιος Κορέα

* 23/06 17:00 Σλοβενία – Αγγλία
* 23/06 17:00 Η.Π.Α. – Αλγερία
* 23/06 21:30 Αυστραλία – Σερβία
* 23/06 21:30 Γκάνα – Γερμανία

* 24/06 17:00 Παραγουάη – Νέα Ζηλανδία
* 24/06 17:00 Σλοβακία – Ιταλία
* 24/06 21:30 Καμερούν – Ολλανδία
* 24/06 21:30 Δανία – Ιαπωνία

* 25/06 17:00 Πορτογαλία – Βραζιλία
* 25/06 17:00 Βόρεια Κορέα – Ακτή Ελεφαντοστού
* 25/06 21:30 Χιλή – Ισπανία
* 25/06 21:30 Ελβετία – Ονδούρα

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς η Αθήνα την Πέμπτη

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.  Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς (Μετρο, ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα ΟΣΕ), λόγω πεντάωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι.

Νέα υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από την Moody’s

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων κατά τέσσερις βαθμίδες, σε Ba1 από A3, προχώρησε τη Δευτέρα η Moody’s, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία υψηλού κινδύνου (junk).

Θρίαμβος  των Φλαμανδών αυτονομιστών

Οι εκλογές της Κυριακής στο Βέλγιο ολοκληρώθηκαν με τον θρίαμβο των Φλαμανδών αυτονομιστών με το κόμμα Ν-VΑ (Νέα Φλαμανδική Συμμαχία) του 39χρονου Μπαρτ ντε Βέβερ να συγκεντρώνει το 30% των ψήφων στη Φλάνδρα (17,2% στο σύνολο της χώρας), καταλαμβάνοντας 27 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα είναι πρωτοφανές αφού ποτέ στην ιστορία ένα κόμμα που ζητά την ανεξαρτησία της Φλάνδρας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τις κάλπες.

Απολύθηκε ο διευθυντής ναυτικού μουσείου Γ. Αβέρωφ
Ο διευθυντής πλωτού ναυτικού μουσείου Γ. Αβέρωφ, αρχιπλοίαρχος Ε. Γαβαλάς απολύθηκε από το ΠΝ κατόπιν συνεδρίασης του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ).

Προκήρυξη διαγωνισμού για 500 ειδικούς φρουρούς

Εντός των προσεχών ημερών προκηρύσσεται διαγωνισμός για 500 νέους ειδικούς φρουρούς. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κόστος για τον προϋπολογισμό και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη βρίσκεται για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών». Η θητεία των ειδικών φρουρών είναι πενταετής.

Αποχώρηση Κιλτίδη με επίθεση κατά Σαμαρά

Σκληρή επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ εξαπολύει με την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά για «εκκαθαρίσεις στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων». Ο τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο στο γραφείο του και του επέδωσε επιστολή με την οποία δηλώνει την επιθυμία του να ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κιλτίδης αφήνει αιχμές και για την πολιτική του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι δύο φορές ενέδωσε στη γραμμή της ΝΔ «επιδεικνύοντας ανοχή και καρτερικότητα εν ονόματι της ιστορίας της παρατάξεως». Συγκεκριμένα αναφέρεται στη στάση του κόμματος για το δασικό νομοσχέδιο, αλλά και το μνημόνιο με την τρόικα. «Ιδιαιτέρως δεν ήθελα επ’ ουδενί η παράταξή μου και ο ίδιος να αρνηθούμε να δούμε κατάματα την αλήθεια για την οικονομική διάσωση της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα Κυριακάτικα  πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Νέα αναστολή πλειστηριασμών για οφειλές ως και €200.000

Αναστέλλονται ως το τέλος του χρόνου όλοι οι πλειστηριασμοί των τραπεζών εις βάρος δανειοληπτών που έχουν οφειλές ως και 200.000 ευρώ. Με τροπολογία που κατάθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη αναστέλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 οι πλειστηριασμοί «οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών».

Δίωξη  Βουρλούμη για τις προμήθειες

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ παραπέμπεται με το κακούργημα της απιστίας για τα ψηφιακά κέντρα που εγκατέστησε η Siemens. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στέλνει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ειδικότερα το δικαστικό συμβούλιο με το 1693/2010 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση τον κ. Βουρλούμη και τον τέως γενικό διευθυντή Τεχνολογίας του Οργανισμού Γ. Ιωαννίδη. Η υπόθεση αφορά τις υπερτιμημένες αμοιβές που καταβλήθηκαν από τον ΟΤΕ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2007 στις εταιρείες Ιntracom, Siemens και ΑΝΚΟ για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στα ψηφιακά κέντρα και τα δίκτυα του ΟΤΕ, που είχαν εγκατασταθεί από αυτές.

ΕΛΛΑΔΑ – Ν. ΚΟΡΕΑ

Αν και λάτρης του 4-3-3, όλα δείχνουν πως ο Οτο Ρεχάγκελ ετοιμάζεται να… παραβεί τις αρχές του παρατάσσοντας την Ελλάδα με 3-4-3 εναντίον της Νότιας Κορέας, σύμφωνα πάντα με όσα (λίγα) έχει αφήσει να φανούν τις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας.

Ο Γερμανός ζητεί από τους δύο πλάγιους μπακ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι Σεϊταρίδης και Τοροσίδης, να δουλέψουν πολύ στον δημιουργικό τομέα. Ενώ όσον αφορά τα πρόσωπα, οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Σαμαράς θεωρούνται σίγουροι (όσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο με τον πάντα απρόβλεπτο Γερμανό). Από εκεί και πέρα, πιο κοντά στο να πάρουν θέσεις βασικού βρίσκονται οι Βύντρα και Αβραάμ Παπαδόπουλος στην άμυνα και οι Σαλπιγγίδης και Γκέκας στην επίθεση.

Σύνοδος υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Oι επιχειρησιακές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ, τα προβλήματα που υπάρχουν στις μεγάλες επιχειρησιακές αποστολές της Συμμαχίας στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν, αλλά και οι πηγές χρηματοδότησης, είναι τα βασικά θέματα της διήμερης συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλες. Τις ελληνικές θέσεις υποστηρίζει ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.  Στη σύνοδο εξετάζονται ακόμη τα θέματα του νέου στρατηγικού δόγματος και της νέας δομής δυνάμεων της Συμμαχίας, καθώς και τα θέματα που συνδέονται με την αντιπυραυλική ασπίδα και την πυρηνική πολιτική.

Άδεια λειτουργίας στα κολέγια

Υπεγράφη από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η απόφαση για τη χορήγηση αδείας λειτουργίας στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, όπως χαρακτηρίζονται πλέον τα λεγόμενα «Κολέγια». Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, καθώς όπως ορίζεται από την αρχή, η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας συνοδεύεται από πλήρη και εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας με ορίζοντα τριετίας, στην οποία καταγράφονται μεταξύ άλλων, για κάθε διδακτικό έτος, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία παρέχονται οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, το πρόγραμμα και η γλώσσα των σπουδών, εκτιμώμενος αριθμός σπουδαστών, διδακτικό προσωπικό και η ακριβής σύνθεση και κατανομή του, κατά ειδικότητα, ο αριθμός των θέσεων και οι ειδικότητες του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, η κινητή και ακίνητη περιουσία, οι προγραμματιζόμενες επενδύσεις, οι εκτιμώμενες λειτουργικές δαπάνες και ο τρόπος κάλυψης τους.

Τα βλέμματα στη Ν. Αφρική

Με την αναμέτρηση της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής με το Μεξικό, ανοίγει αύριο η αυλαία του Μουντιάλ 2010. Στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, που για τις επόμενες 30 ημέρες θα απασχολήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ και στον αγωνιστικό χώρο θα παραταχθούν δύο ομάδες, που θεωρούνται -και αντικειμενικά είναι- αουτσάιντερ στην διοργάνωση. Το δεύτερο ματς της ημέρας είναι εκείνο μεταξύ Γαλλίας και Ουρουγουάης. Η Εθνική Ελλάδος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το Σάββατο απέναντι στην ομάδα της Νότιας Κορέας.

Διερεύνηση σε βάθος για τη Siemens

Τα πλήρη στοιχεία των δωροληπτών της Siemens παρέδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το ΣΔΟΕ, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Σώματος Γ. Καπελέρης, γεγονός που έχει οδηγήσει στη γενική απαίτηση της αποκάλυψης των ονομάτων των εμπλεκομένων.

Παράνομη μετανάστευση: Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας


Με στόχο να πιεστεί η Τουρκία να πάρει μέτρα για την παράνομη μετανάστευση και να εφαρμόσει το Σύμφωνο Επανεισδοχής μη νόμιμων μεταναστών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας συμφωνία για τη διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία.

Στο 11,6% εκτινάχθηκε η ανεργία το Μάρτιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 65.773 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2009 (μείωση 1,5%) στα 4.423.899 άτομα, ενώ αυξήθηκαν κατά 19.848 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 0,5%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 121.699 άτομα σε σχέση με το Mάρτιο του 2009 σε 578.723 άτομα. Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, μειώθηκαν κατά 26.554 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.292.663 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΣΤΑΤ., το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους 15-24 ετών, όπου αγγίζει το 29,8%. Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9% και στους άντρες στο 8,5%. Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στα Νησιά του Ιονίου (23%), στο Νότιο Αιγαίο (16,7%) και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (16,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα (7,9%), στην Πελοπόννησο (8,1%) και στο Βόρειο Αιγαίο (10,4%).

ΕΣΥ: ελλείψεις σε υλικά – ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Ελλείψεις σε «καθημερινά» υλικά – ακόμη και σε αντιβιώσεις – παρουσιάζουν το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι να αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, τα έκτακτα περιστατικά να αντιμετωπίζονται οριακά και οι ασθενείς να αγωνιούν περιμένοντας από μέρα σε μέρα να πραγματοποιηθεί η επέμβαση τους!

Τον επιχειρηματία Σ.Κόκκαλη καλεί η Εξεταστική για τη Siemens

Την κλήτευση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και των πρώην στελεχών του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη και Πέτρου Λάμπρου αποφάσισε ομόφωνα η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, έπειτα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Οι τρεις αναμένεται να καταθέσουν στην επιτροπή εντός των προσεχών εβδομάδων.

Δήμευση κρατικής περιουσίας προβλέπεται στο μνημόνιο

 

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος της Ελλάδας, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν αποπληρώσει το σύνολο των δανείων (110 δισ. ευρώ) που θα λάβει από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, προβλέπει η σύμβαση που κατατέθηκε προς επικύρωση στη Βουλή.

Με αστυνομική κάλυψη θα «πιάσει» Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ».Υποδοχή ετοιμάζουν οι έμποροι τη Δευτέρα, σε θέση μάχης η ΠΝΟ.

Την απόφαση να καταπλεύσει, τελικά, τη Δευτέρα το «Ζενίθ» στο λιμάνι του Πειραιά έλαβε η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Επειτα και από παρέμβαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξασφαλίσθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στον χώρο του λιμανιού για την αποφυγή επεισοδίων ή ταλαιπωρίας των επιβατών του «Ζενίθ». Τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα υποδεχθούν έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά, οι οποίοι πλήττονται οικονομικά από τα συνεχιζόμενα μπλόκα των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Στην υποδοχή δήλωσε ότι θα είναι παρών και ο δήμαρχος του Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Αναχαιτίστηκε το Rachel Corrie
Το Rachel Corrie, το οποίο έχει ναυλωθεί από ιρλανδική οργάνωση, αγνόησε τις διαταγές να αλλάξει πορεία προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ και κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. Η παλαιστινιακή επιτροπή υποδοχής που περιμένει το πλοίο στη Γάζα, ανέφερε ότι το Rachel Corrie αναχαιτίστηκε χωρίς βία περίπου 35 μίλια (65 χλμ) ανοιχτά της Γάζας.
Ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ασφαλιστικό

Ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ασφαλιστικό, καθώς δημιουργείται ισχυρό κύμα αντίδρασης στο ενδεχόμενο το προωθούμενο νομοσχέδιο να διαμορφωθεί με βάση τις επιταγές της «τρόικας». Χθες, δεκατέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο με την οποία τον καλούν να απαντήσει «εάν η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη σύμβαση και τη ρήτρα του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι τις επιταγές της τρόικας». Επίσης, στην ίδια ερώτηση αναφέρουν πως οι προτάσεις της Κομισιόν δεν οδηγούν στην επίλυση του ασφαλιστικού, αλλά στην «κατεδάφιση» της δημόσιας ασφάλισης. Μία ημέρα νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου επισημάνθηκε από μέλη του οργάνου ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εάν ενσωματώνει τις ήδη γνωστές θέσεις των Βρυξελλών, «δεν περνάει», προϊδεάζοντας για το πιθανό εύρος των αντιδράσεων κατά την ψήφισή του.

Δευτέρα ή Τρίτη το πόρισμα ΣΔΟΕ για τη Siemens

Την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.  Η Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής  στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ενώ λίγο αργότερα συνάντηση στη Βουλή με τον  πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, Σήφη Βαλυράκη είχε και ο Γιάννης Καπελέρης, γ.γ. της Υπηρασίας Ειδικών Ελέγχων.

ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Σωσίβιο με προσφορές 50%

Θερμό προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι για το λιανεμπόριο. Μικροί και μεγάλοι έμποροι προχωρούν σε μπαράζ προσφορών, που ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50%, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πτώση των πωλήσεων, η οποία επιδεινώνεται από μήνα σε μήνα. Τον Μάιο οι λιανέμποροι είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται έως 40% με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για τον χειρότερο μήνα της χρονιάς και να σχεδιάζουν αλλεπάλληλα κύματα προσφορών καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προβλέπουν ότι η βουτιά στις πωλήσεις θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ.

Πέφτουν οι βάσεις και αυξάνονται οι εισακτέοι

Πτωτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ, ενώ η κατάργηση της βάσης του 10 θα αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων.

Απύθμενο θράσος από την Τουρκία Έμμεσες απειλές των Τούρκων, γιατί αναγνωρίζουμε την γενοκτονία των Ποντίων!

Aπύθμενο θράσος από την Τουρκία που εγκαλεί την Ελλάδα, «μέλη της κυβέρνησης» και τους Έλληνες πολίτες γιατί …  προχώρησαν στην διοργάνωση ή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων! Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «οι εορτασμοί για την «Ημέρα της δήθεν Γενοκτονίας των Ποντίων» δεν συνάδουν με το πνεύμα του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»!

Καταδικάζοντας τις εκδηλώσεις αυτές, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όσους προβάλλουν τους ισχυρισμούς περί Γενοκτονίας, «να αντιμετωπίσουν τις ιστορικές αλήθειες». [defencenet.gr]

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης

Περιοριστικούς όρους στους δύο ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, καθώς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, θα αφεθούν ελεύθεροι την Κυριακή 6 Ιουνίου. Κατόπιν σχετικής εισήγησης του εισαγγελέα, το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση εξόδου από την πόλη της Άμφισσας, διαμονή σε δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση πρωί και βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Πρωτοφανής επίθεση με 17 μολότωφ στα F-16 της 133 ΣΜ στο Καστέλλι!

Πολύ μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις της εμπρηστικής επίθεσης που έγινε στην 113 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης, από ό,τι αρχικά είχε διαφανεί: Συγκεκριμένα, στο νοτιοανατολικό άκρο του αεροδρομίου και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα αεροσκάφη F-16 Block 52+, ρίχθηκαν 15 βόμβες μολότωφ! Λίγο πριν στην εκ διαμέτρου αντίθετη περιοχή του αεροδρομίου, είχαν ριφθεί δύο μολότωφ, οι οποίες έκαψαν όλη την περιμετρική περιοχή των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης. Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, η οποία πιθανόν να μην έχει συμβεί ούτε και κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου την περίοδο 1946-49. [defencenet.gr]

Τέλος στις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού από τον Ιούνιο. – Απέρριψαν οι προμηθευτές την πρόταση της κυβέρνησης για διακανονισμό των χρεών των νοσοκομείων

Την αναστολή των παραδόσεων υλικών στα νοσοκομεία από την 1η Ιουνίου, αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας. Δεν αποδέχθηκαν οι προμηθευτές την κυβερνητική πρόταση για διακανονισμό των χρεών των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε στη συνεδρίασή του το δ.σ. του Συνδέσμου, απορρίφθηκε η πρόταση που διατύπωσαν προφορικά τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας για διακανονισμό των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές με έκπτωση 25% ή με άτοκα πολυετή ομόλογα.

Ταυτόχρονα, οι προμηθευτές προειδοποιούν πως αν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο δεν βρεθεί ικανοποιητική λύση οι παραδόσεις υλικού θα ανασταλούν. Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου τα συσσωρευμένα χρέη των νοσοκομείων προς τα 185 μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών  ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ. [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]

Ισπανική πόλη απαγόρευσε τη μπούρκα

Μια πόλη στη βόρειο-ανατολική Καταλονία η Λερίντα, είναι η πρώτη πόλη στην Ισπανία που απαγορεύει τη χρήση ολόσωμου καλύμματος από τις γυναίκες σε εμφανίσεις τους σε δημόσιους χώρους, ανακοινώθηκε από το δημαρχείο της πόλης. Το δημοτικό συμβούλιο της Λερίντα ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ένα κείμενο με το οποίο «περιορίζεται η χρήση ολόσωμου καλύμματος, άλλων ενδυμάτων και αξεσουάρ που καλύπτουν τελείως το πρόσωπο και εμποδίζουν την αναγνώριση σε χώρους και σε εγκαταστάσεις του δήμου». [ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ]

ΔΝΤ: Τετραπλασιασμός κερδοφορίας

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως τετραπλασίασε τα έσοδά του, εξόν από τις πωλήσεις του χρυσού, κατά τις επιχειρήσεις του την περίοδο 2009/10 (εργασιών έως τα τέλη Απριλίου) κατά τη δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα χρονιά του. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανακοίνωσε πως τα καθαρά επιχειρηματικά του κέρδη ανέρχονται σε 534 εκατ. δολάρια, έναντι 126 εκατ. δολάρια της προηγούμενης χρήσης.

Η κερδοφορία του ΔΝΤ οφείλεται ταυτόχρονα στα έσοδα από την πιστωτική του δραστηριότητα, η οποία εκτοξεύθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, από τα κέρδη των επενδύσεών του και τις οικονομίες που απέδωσαν μετά τα μέτρα αναδιάρθρωσής του, που εφάρμοσε τη διετία 2007/09. Μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνεται και η πώληση 403,3 τόνων χρυσού, ήτοι το ένα όγδοο του αποθέματός του, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα ενσωματωθεί στα οριστικά αποτελέσματα χρήσης τον Ιούνιο.

Το ΔΝΤ έχει επισημάνει πως οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να αποφέρουν κέρδος (εν σχέσει προς την υπολογίσιμη αξία που έχει εγγραφεί στον ισολογισμό) 5,1 δισ. δολάρια, έναντι 4,5 δισ. δολάρια που ανέφεραν οι εκτιμήσεις τον Φεβρουάριο, όταν περαιώθηκε η αποκλειστική πώληση στα κράτη μέλη του. Τρία κράτη μέλη (Ινδίες, Νήσος Μαυρίκιος, Σρι Λάνκα) αγόρασαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο ποσότητες που ισοδυναμούν σε 212 τόνους. Οι υπόλοιποι 191,3 τόνοι διατέθηκαν από τον Φεβρουάριο στην αγορά και καμία από τις συναλλαγές δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.[ΑΠΕ]

Ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες»

Η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – αντάρτικη ομάδα τερροριστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το μεσημέρι, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Athens Indymedia.org

Στην ανακοίνωση η οργάνωση κάνει δριμύτατη κριτική στη δικαιοσύνη και στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στον επαναστατικό αγώνα και σε όλους τους αναρχικούς που κρατούνται στις φυλακές. Καλεί τους αντιεξουσιαστές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από το Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Συμεών Σεϊσίδης ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος από σφαίρα αστυνομικού στην περιοχή του Κεραμεικού πριν από λίγο καιρό.

Η προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται και από δεύτερο κείμενο το οποίο αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό με τον εμπρησμό της τράπεζας «Μαρφίν» όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι. Μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει ότι «πάνω στα γεγονότα της 5ης Μάη στήθηκε μια αισχρή τυμβωρυχία και ένα ισχυρό εμπόριο συναισθημάτων για τα συμφέροντα του συστήματος» ενώ παράλληλα παραδέχεται ότι οι 3 υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους χωρίς να αποτελούν στόχο, «εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής», ενώ κάνει και αναφορά και σε δικές τους ατέλειες, κενά και λάθη, καθώς και απροσεξίες.[ΑΠΕ]

Τον αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο ζήτησε ο Ερντογάν!

Τον αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που υπερασπίζουν το Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά έθεσε πριν από λίγο στην κοινή συνέντευξη που δίνει ο Ταγίπ Ερντογάν στο Χίλτον μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Ο Τ. Ερντογάν είπε ότι οι παραβιάσεις γίνονται στο Αιγαίο επειδή τα ελληνικά μαχητικά πετούν… οπλισμένα! Πάντως εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντέδρασε λέγοντας «Καλή γειτονία σημαίνει σχέδια πτήσης. Αν η τουρκική Αεροπορία τα έδινε δεν θα υπήρχε ανάγκη αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά». [defencenet.gr]

Λ. Κατσέλη: «Νέο ξεκίνημα διευρυμένης συνεργασίας»

Οι τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της ναυτιλίας είναι οι τρεις άξονες στους οποίους χτίζουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία, τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη, μιλώντας χθες στο Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Η υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη χώρα μας η διεύρυνση του «χαρτοφυλακίου» εξαγωγών προς την τουρκική αγορά, με επέκταση σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση «δεν είναι τροχοπέδη, αλλά ευκαιρία να προβούμε σε ριζικές αλλαγές και να ισχυροποιήσουμε συνεργασίες».

Φεύγω από την πολιτική ή κάνω κόμμα

«Εχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με νέες ιδέες» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη. Τον δρόμο για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα δείχνει όλο και πιο ξεκάθαρα, με τις εμφανίσεις που κάνει σταδιακά, η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Μία εβδομάδα μετά τη διαγραφή της από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, η κυρία Μπακογιάννη προδιέγραψε με σαφήνεια τις προθέσεις της για το επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας χθες ότι σκέφτεται τη δημιουργία νέου πολιτικού χώρου, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον. «Βεβαίως και το έχω σκεφθεί» απάντησε στην ερώτηση αν σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική και συνέχισε: «όπως και το ενδεχόμενο να βγω εκτός πολιτικής,και την προοπτική να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με νέες ιδέες,φιλελεύθερες, ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Θα το δούμε αυτό». Η κυρία Μπακογιάννη θέλησε να προλάβει ενδεχόμενες ερμηνείες για εξελίξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, διευκρινίζοντας: «Πάντωςαυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα» . [tovima.gr]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο, «προπομποί» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Έξι παραβιάσεις!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον η Άγκυρα: Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια επίσκεψης Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο! Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν έξι φορές πριν λίγη ώρα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Βόρειο Αιγαίο, προφανώς λειτουργώντας ως «προπομποί» του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Συναντήσεις Ερντογάν με την ελληνική πολιτική ηγεσία

Με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/05) ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λίγο νωρίτερα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Τρομοκρατικό χτύπημα στον Κορυδαλλό

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μια 22χρονη, ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές στην περιοχή. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στο Alter.

Έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Βόμβα εξερράγη στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης στις 13:23. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κοντινό υποκατάστημα του ΙΚΑ. Είχε προηγηθεί, στις 12:51, προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία.


Σχολιάστε