SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης – Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα

Η δασκάλα του Δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου απηύθυνε συγκινητική έκκληση για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο, όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.

Η κυρία Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο Καστελόριζο και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται».

Το μήνυμα της δασκάλας διαβάστηκε σήμερα το πρωί στον αέρα του Realfm 97.8 και προκάλεσε την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον εκατοντάδων ακροατών. [defencenet.gr]

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:

Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
ΤΚ 851 11
Μεγίστη
Καστελόριζο
Δωδεκάνησα
ΕΛΛΑΣ

Διαβάστε επίσης

Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης – Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα

  1. Ο/Η Xenia Ioannidou λέει:

    Τι είδους βιβλία χρειάζεστε;

  2. Ο/Η Χωρίς ΟΝΟΜΑ λέει:

    Κυρία Γρηγοριάδου, συγγνώμη αλλά λέτε πολλά χωρίς να τα έχετε πρώτα σκεφτεί καλά, με κίνδυνο να λέτε χαζομάρες!

    Ναι αυτό είναι το πρόβλημά μου, εσάς μπορεί να μην σας απασχολεί αλλά η έκφραση «το Καστελλόριζο ΔΕΝΕΙ την Ελλάδα με την Τουρκία» είναι άκρως ατυχής για να μην πω προβοκατόρικη. Μπορέι εσείς και δυστυχώς πολλοί άλλοι «συμπατριώτες» μας που έχουν λυώσει στον καναπέ παρακολουθώντας τα τουρκικά σήριαλ να νοιώθουν τους «απέναντι» σαν αδέρφια τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και καλό είναι να κρατάμε και μιά «πισινή». Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ.

    Επίσης όταν διαβάζετε κάτι να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Πουθενά δεν είπα ότι η ανακοίνωση της δασκάλας έχει «εθνικιστικό ύφος». Αλλά είπα ότι η «ιδέα» της αυτή δεν είναι πρωτότυπη διότι πρωτοεμφανίστηκε σε blogs εθνικιστικής προέλευσης. Για μένα η λέξη «εθνικισμός» ΔΕΝ έχει αρνητική σημασία, γι’ αυτό και ξεκάθαρα έγραψα ότι μήπως αυτοί που στείλουν βιβλία στοχοποιηθούν από τους «γνωστούς αγνώστους» ως φασίστες, ακροδεξιοί, κλπ.

    Δηλ. καταλάβατε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που εγώ θέλω να πω.

    Άλλωστε έγραψα ότι πέρα από αυτά τα ιδεολογικά, η κίνηση αυτή, έχει θετικά στοιχεία. Αυτό γιατί σας διέφυγε;

    Τέλος να παρατηρήσω ότι αυτά τα λόγια του «σοφού» ισχύουν εκτός από τα δύο τελευταία. Διότι είτε σας αρέσει είτε όχι ζούμε σε μία κοινωνία όπου το «πώς ζούμε» και «ειδικά το πώς μας βλέπουν οι άλλοι» δεν εξαρτάται -δυστυχώς- μόνον από εμάς αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό και από τους άλλους, δηλ. την κοινωνία γύρω μας.

    Το συμπέρασμα λοιπόν που εγώ έβγαλα από το μήνυμά σας είναι ότι σίγουρα «ο γιαλός είναι στραβός» αλλά στην δική σας περίπτωση μάλλον στραβά αρμενίζετε.

    Ξαναπροσπαθήστε, κανείς δεν είναι τέλειος.

  3. Ο/Η ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ λέει:

    αυτό ειναι το «προβλημα» σου? το εθνικιστικό ύφος που βλεπεις στην ανακοινωση αυτήν? Εμένα δεν με ενδιαφερει ουτε αυτό – ουτε οι ιδεολογικές προεκτάσεις που πιθανον να έχει ή να μην έχει, δεν στέκομαι σε αυτό αλλά στην ουσία. Υπάρχουν εκεί παιδιά που αισθάνονται Ελληνες και μαθαίνουν Ελληνικά? Ε λοιπόν εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι κάτι πρεπει να κάνω για αυτό πέρα από πολιτικές και ιδεολογίες που σε ταλανίζουν εσένα γιαυτό και θα στείλω βιβλία σε αυτό το σχολείο, Ελληνική λογοτεχνία.
    Και κλείνοντας να «κλέψω» λόγια ενός σοφού:
    ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ
    ΤΟ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ
    ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    ΤΟ ΠΩΣ ΖΕΙΣ
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

  4. Ο/Η Xwpis ONOMA λέει:

    Τι ακριβώς θέλει να πει η κύρια Δασκάλα όταν λέει «ότι το μικρό αυτό νησί που ΔΕΝΕΙ την Ελλάδα με την Τουρκία» ; Τι πάει να πει «δένει»; Επίσης, μόνο σε «τούρκους στρατοκράτες» απευθύνεται το μήνυμα; Όχι σε οποιονδήποτε το επιβουλεύεται; Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά βρίσκω λίγο προβληματικά τα Ελληνικά που χρησιμοποίησε η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Μεγίστης.

    Τώρα, η «συγκινητική αυτή έκκληση» για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο δεν αποτελεί πρωτοτυπία της συμπαθούς διδασκάλισας αλλά αντιγραφή μηνύματος που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδύκτιο εδώ και 8-9 περίπου μήνες (μία έρευνα με το Google θα σας πείσει).

    «Δυστυχώς», η ιδέα αυτή ξεκίνησε από ορισμένα blogs με έτσι κάπως εθνικιστική ιδεολογία και ειλικρινά δεν ξέρω μήπως όσοι από εμάς ανταποκριθήκαμε στοχοποιηθούμε ως φασίστες, ακροδεξιοί, κλπ.

    Πάντως πέρα από τις όποιες ιδεολογικές προεκτάσεις η κίνηση αυτή έχει, κατά την γνώμη μου, θετικά στοιχεία.

    Επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι το Καστελλόριζο γράφεται με δύο λάμδα σε πείσμα όλων των δήθεν προοδευτικών που επιμένουν να απλοποιούν ορθογραφικά λέξεις ξενικής προελεύσεως. Ως Καστελλοριζιός (εκ καταγωγής) λοιπόν, ξέρω ότι οι ντόπιοι το «Castello Rosso» στην ελληνική του μεταφορά, το προτιμούν και -εν τέλει- το θέλουν γραμμένο …»ανορθόγραφα». Δείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου –> http://www.megisti.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.