Δείτε τι συμβαίνει τώρα στο Σύνταγμα

Δείτε εδώ τι συμβαίνει τώρα στο Σύνταγμα

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων. Η πλατεία Συντάγματος, όλοι οι γύρω δρόμοι ακόμα και τα πεζοδρόμια, είναι πλημμυρισμένα από κόσμο από νωρίς το μεσημέρι.

Η αστυνομία επιτίθεται συνεχώς στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο όμως οπισθοχωρεί για λίγο και επανέρχεται, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης ενώ οι διαδηλωτές έχουν βάλει μεγάλες φωτιές στους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους. Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές είναι εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν κατακλήσει σχεδόν ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για 400-000 με 500.000, ενώ θυμηδία έχουν προκαλέσει οι εκτιμήσεις της αστυνομίας οι οποίες μιλούν για 75.000-80.000 συγκεντρωμένους.

Σήμερα πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν τις συγκεντρώσεις τους στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και συνέχισαν με πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή είχε προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ το οποίο συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα.

Μετά τις 14.30, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο με ευκαιρία την ολοκλήρωση της πορείας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Λίγα λεπτά αργότερα δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια μπροστά από τα λουλουδάδικα μέχρι την οδό Σέκερη. Οι αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες συγκεντρωμένων απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Ο κόσμος δεν έχει αποχωρήσει, παρόλα τα χημικά ενώ χειροκροτεί συνεχώς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Φωτιά έπιασε ένα φυλάκιο των αστυνομικών, έξω από τη Βουλή, η οποία έσβησε σχεδόν αμέσως.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι, σημειώθηκε μικροένταση που ξεκίνησε φραστικά μετάξύ 2 ομάδων διαδηλωτών, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων, η οποία έληξε λίγα λεπτά αργότερα πριν πάρει έκταση.

Αύριο η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα. [www.enet.gr]

Διαβάστε επίσης

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους – Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις κινητοποιήσεις

ΕΛΛΑΣ

Share

This entry was posted in ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Δείτε τι συμβαίνει τώρα στο Σύνταγμα

  1. Ο/Η ellas λέει:

    Eυχαριστώ, για τα καλά σας λόγια κι εγώ επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας τακτικά.
    Φιλικά
    ΕΛΛΑΣ

  2. πολύ καλή δουλειά. Συγαχρητήρια. Σας παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Καλή δύναμη καλή συνέχεια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.